ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Vervoer in 2025 bijna uitstootvrij volgens Amsterdams Klimaatakkoord

26-01-2019

Vervoer in 2025 bijna uitstootvrij volgens Amsterdams Klimaatakkoord

Nederland moet snel z’n CO2-uitstoot omlaag krijgen, anders worden de internationale klimaatdoelen wel heel moeilijk om te halen. Amsterdam neemt daarom het initiatief en stelt een eigen klimaatakkoord op. Sterker nog, ieder stadsdeel legt een eigen klimaatakkoord vast en die akkoorden vormen samen het ‘Amsterdam Klimaatakkoord’. Ook het vervoer in de stad wordt aangepakt de komende jaren. Wij verwachten daaraan bij te dragen met onze grote voorraad elektrische auto’s. U kan ze nu leasen met vriendelijke bijtelling.

150 miljoen euro voor klimaatdoelstellingen

In 2025 wil Amsterdam het stadsvervoer zo goed als uitstootvrij hebben. Nog maar zes jaren om het openbaar vervoer, taxi’s, deelauto’s, scooter en natuurlijk wagenparken te helpen met de elektrische omslag. Om elektrisch rijden te stimuleren worden nog meer laadpunten gebouwd en kijkt Amsterdam naar subsidie om elektrisch rijden betaalbaarder te maken. De stadsdelen hebben een bedrag van 150 miljoen euro apart gelegd om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te halen.

Volgens de routekaart die de gemeente Amsterdam vorige week presenteerde, worden ondernemers en inwoners nadrukkelijk betrokken bij het bedenken van de plannen. De gemeenteraadsleden hopen zo ideeën op te doen om de klimaatdoelstellingen in 2050 te halen.

Duurzame energie

Er is werk aan de winkel; de routekaart meldt dat er binnen de stadsgrenzen nu 4.500 kiloton CO2 wordt uitgestoten. In 2030 moet dat 3.200 kiloton minder zijn. De energiesector is de grootste boosdoener en is verantwoordelijk voor iets meer dan de helft van de uitstoot. Duurzame energie van windmolens en zonnepanelen krijgt prioriteit. Ook gaat Amsterdam wijk voor wijk afsluiten van het aardgas zodat de stad vanaf 2040 aardgasvrij kan zijn.

Auto laden Amsterdam

Elektrisch rijden doet u bij ActivLease met vriendelijke bijtelling

Het Amsterdams Klimaatakkoord is uiterst ambitieus, maar hetzelfde kan gezegd worden van de nationale klimaatplannen en die van omringende landen. Als de elektrische auto iets bewijst, dan is het dat technologie in slechts enkele jaren enorm veel kan verbeteren. ActivLease heeft voor u een grote voorraad elektrische auto’s met een praktische actieradius. Bekijk ook onze leasetoppers zoals de Nissan Leaf, Hyundai KONA Electric, Kia e-Niro en de Tesla Model 3. Lease elektrisch in 2019 en profiteer van de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVervoer in 2025 bijna uitstootvrij volgens Amst...