ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVideo: De Audi e-tron kan sneller thuis opladen...

Video: De Audi e-tron kan sneller thuis opladen met 22 kW optie

18-06-2021

Video: De Audi e-tron kan sneller thuis opladen met 22 kW optie

De Audi e-tron is een erg veelzijdige elektrische SUV, die veel te bieden heeft op het gebied van design, krachtige prestaties en een luxe uitrusting. Maar Audi heeft het ook altijd over “voorsprong door techniek” en die pakken ze op het gebied van opladen, zowel thuis als bij publieke laadpalen. Sinds een tijdje staat er bij de e-tron 55 een optie op de lijst, waardoor hij met een 22 kW boordlader te leasen is. Hierdoor gaat het opladen thuis, of bij een publiek laadpunt, een flink stuk sneller. Binnenkort moet deze optie ook beschikbaar zijn voor de e-tron 50.

22 kW laden in plaats van 11 kW

De meeste elektrische auto’s worden geleverd met een 11 kW AC-lader aan boord. Hierbij is een lege accu in zo’n 8 uur weer helemaal vol te laden. Dit is in principe een nacht slapen, dus voor de meeste leaserijders zal dit snel genoeg zijn. Daarbij komt het ook weinig voor dat een accu echt helemaal leeg is. Mocht u desondanks willen dat thuisladen een stuk sneller gaat, dan is de e-tron dus te leasen met een 22 kW boordlader. Hiermee is de accu in veel gevallen in slechts 5 uur weer helemaal vol te laden. Dit geldt ook bij publieke laadpalen, dus als de e-tron aan de lader staat tijdens een afspraak kan dit al snel een groot verschil maken!

100 kilometer rijden na 10 minuten snelladen

Mocht u onderweg toch snel wat extra actieradius bij moeten laden, dan is er altijd nog de mogelijkheid om te snelladen. De Audi e-tron ondersteund een laadsnelheid tot 155 kW DC. Dit komt er in de praktijk op neer dat er in slechts 10 minuten weer 100 kilometer rijden bij te laden is. De laadsnelheden worden overigens nog steeds in rap tempo sneller. De nieuwe e-tron GT ondersteunt snelladen tot maar liefst 270 kW. Range angst is hiermee echt iets van het verleden!

Audi e-tron leasen bij ActivLease

De Audi e-tron is dus te leasen als e-tron 50 en als e-tron 55. De actieradius bedraagt respectievelijk 300 of ruim 400 kilometer. Meer over alle verschillen tussen de e-tron 50 en e-tron 55 leest u hier. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor de sportieve Sportback variant. Voor alle uitvoeringen kunt u bij ons een vrijblijvende leaseofferte aanvragen. We hebben zelfs nog enkele voorraadmodellen met slechts 8% bijtelling, dus wees er snel bij!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVideo: De Audi e-tron kan sneller thuis opladen...