ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVideo: EV WIJZER - Wat kost elektrisch rijden n...

Video: EV WIJZER - Wat kost elektrisch rijden nou eigenlijk?

09-07-2021

Video: EV WIJZER - Wat kost elektrisch rijden nou eigenlijk?

Om echt te vergelijken wat elektrisch rijden kost vergeleken met rijden op brandstof, moet naar verschillende aspecten gekeken worden. In onze nieuwe EV WIJZER kijken we daarom naar wat nou precies de kosten zijn van elektrisch rijden. Bekend is dat elektrische auto’s een hogere leaseprijs hebben dan hun brandstofvarianten. Maar wat staat daar tegenover? ActivLease zet de belangrijkste redenen op een rij, om voor u de keuze makkelijker te maken. Bekijk daarom snel de video!

Standaard rijker uitgerust

De fiscale waarde en de leaseprijs van een elektrische auto zijn hoger dan die van een vergelijkbare brandstofauto. Dit is omdat een EV duurdere onderdelen bevat. Het duurste onderdeel van een EV is het accupakket. Maar daar tegenover zijn elektrische modellen standaard wel vaak rijker uitgerust dan benzine uitvoeringen. Gelukkig worden EV’s wel steeds meer bereikbaar voor meer leaserijders, omdat de laatste jaren de instapprijs van een elektrische auto erg is gedaald. Kijk bijvoorbeeld naar de Opel Corsa-e of de Volkswagen ID.3.

Laden is aanzienlijk goedkoper dan tanken

Een ander belangrijk punt is brandstof tanken vergeleken met elektrisch laden. Een elektrische auto thuis opladen is het voordeligst. Snelladen langs de snelweg is het minst voordelig, net zoals dat voor tanken langs de snelweg geldt. Het kan daarom ook interessant zijn om te kijken naar het stroomverbruik van de EV die u wilt leasen. Oftewel hoe gaat de auto met zijn actieradius om. Elektrisch laden is hoe dan ook in alle gevallen fors voordeliger dan brandstof tanken. Met de stijgende brandstofprijzen van dit moment kan dat verschil als maar groter worden.

Minder bewegende delen = minder onderhoud

Alle auto’s hebben onderhoud nodig, maar het liefst brengt u uw auto het liefst zo min mogelijk naar de garage. Ook dan bent u met een EV in het voordeel. Auto’s hebben het meest onderhoud nodig aan bewegende en slijtagegevoelige onderdelen. Een elektromotor bevat veel minder bewegende onderdelen dan een verbrandingsmotor en een versnellingsbak ontbreekt in z'n geheel bij een EV. Daarnaast worden de remmen een stuk minder belast omdat EV’s in veel gevallen gebruik maken van regeneratief remmen, wat weer ten goede komt van de actieradius.

Fiscale voordelen bij elektrisch rijden

Last but not least profiteert u van verschillende fiscale voordelen bij het leasen van een elektrische auto. Omdat EV’s geen schadelijke uitstoot hebben wil de overheid elektrisch rijden stimuleren. Hierdoor profiteert u van een extra lage bijtelling van 16% en betaalt u daarnaast geen bpm, geen wegenbelasting én kunt u gebruik maken van MIA. Wilt u de overstap maken naar elektrisch rijden? ActivLease helpt u graag op weg. Ontdek hier bijvoorbeeld welke auto’s u voordelig kunt leasen, zoals de Ford Mustang Mach-E, de Volvo XC40 Recharge of de Skoda Enyaq.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVideo: EV WIJZER - Wat kost elektrisch rijden n...