ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen komt met powerbank voor elektrische...

Volkswagen komt met powerbank voor elektrische auto's

02-01-2019
Volkswagen komt met powerbank voor elektrische auto's

Nederlanders leasen steeds vaker een elektrische auto en dan is het natuurlijk fijn als deze kunnen worden opgeladen waar en wanneer daar behoefte aan is. Nu is daar nog niet overal de plek voor, maar Volkswagen heeft hier een bijzonder slimme oplossing voor bedacht. De Duitse autofabrikant geeft ons een eerste blik op ‘de mobiele laadpaal van de toekomst’, een soort powerbank voor elektrische auto’s die overal kan worden neergezet en geen voeding nodig heeft om te kunnen opladen.

Powerbank

Het mobiele laadstation van Volkswagen werkt zoals een powerbank voor smartphones, maar dan voor elektrische auto’s. Er is geen toegang nodig tot het elektriciteitsnet en daarom leent de lader zich perfect voor openbare parkeerplaatsen, bedrijventerreinen en grote evenementen. “We kunnen tijdelijk een groot aantal laadstations neerzetten, precies waar en wanneer deze nodig zijn,” aldus Tomas Schmall van Volkswagen. “Daarnaast geeft het steden de gelegenheid om geschikte locaties voor permanente laadpalen te onderzoeken zonder dure investeringen te doen.”

Duurzaam opgewekte energie

De mobiele lader heeft een capaciteit van 360 kWh en dat is genoeg om 15 elektrische auto’s vol te laden. Volgens Volkswagen duurt dat ongeveer 17 minuten per auto. Er is plek voor vier elektrische auto’s tegelijkertijd, waarvan de helft kan snelladen met 100 kW. Lege batterijen worden gewoon vervangen, maar door het laadstation aan te sluiten op het stroomnet kan deze zichzelf opladen met 30 kW. Ook kan tijdelijk duurzaam opgewekte energie worden opgeslagen, waarmee écht emissievrij opladen mogelijk is.

Mobiel laadstation voor elektrische auto's van Volkswagen

Elektrische Volkswagens

De mobiele snellader is gebaseerd op het MEB platform waar de nieuwe generatie elektrische Volkswagens op komen te staan. De eerste en ongetwijfeld belangrijkste van deze aankomende modellen is de Volkswagen ID Neo, een betaalbare EV met 330 km range. Natuurlijk kunt u deze al bij ons reserveren voor zakelijke lease!

Elektrische auto leasen met lage bijtelling? Het kan bij ActivLease!

In de loop van 2019 wordt een proef gedraaid met de mobiele snelladers in het Duitse Dresden. Vanaf 2020 start Volkswagen met de productie. Ze zien het systeem als een goede ondersteuning voor de uitbreiding van de laadinfrastructuur en daar kan ActivLease zich goed in vinden. Wij zijn expert in elektrisch leasen met een groot aanbod elektrische modellen die u direct uit voorraad kunt rijden. Bekijk alle leaseauto’s met vier procent bijtelling en vraag een leaseofferte aan!

Bron: Volkswagen Newsroom

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVolkswagen komt met powerbank voor elektrische...