ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogEerste Volkswagen ID Neo foto's duiken op, een...

Eerste Volkswagen ID Neo foto's duiken op, een game changer in leaseland

18-12-2018

Eerste Volkswagen ID Neo foto's duiken op, een game changer in leaseland

Volkswagen heeft officiële beelden vrijgegeven van de ID Neo, het eerste model van de compleet nieuwe generatie elektrische auto’s van Volkswagen. De gecamoufleerde hatchback is de Zuid-Afrikaanse wegen op gestuurd om te testen en dat betekent dat de productiestart in het vizier is. Goed nieuws, want de Volkswagen ID Neo wordt een game changer voor de Duitsers. Een auto met het formaat en prijskaartje van een VW Golf, maar dan volledig elektrisch. Dat belooft wat!

Meer ruimte dan een Golf

Op de beelden zien we een auto die compleet gehuld is in camouflagestickers, maar de contouren verklappen al dat hij veel lijkt op de eerder getoonde ID Concept. Het wordt dus een compacte, modern ogende stadsauto met grote velgen, LED-verlichting en een glazen dak. Hij is even groot als een VW Golf, maar door de langere wielbasis is er meer binnenruimte voor passagiers. Later dit jaar gaat de ID Neo in productie en hij mag het in 2020 gaan opnemen tegen de Kia e-Niro, Nissan Leaf en andere populaire EV’s.

Volkswagen ID Neo

Betaalbaar basismodel

Volkswagen heeft een speciaal platform gebouwd voor de ID Neo. Voordeel hiervan is dat de auto met verschillende accupakketten kan worden aangeboden. Het basismodel krijgt een range van 330 km en moet slechts 30.000 euro kosten. Een aantrekkelijk prijskaartje dat veel zakelijke rijders over de streep kan trekken. Een middenversie met 550 km range en een topversie met meer range én vermogen komen ook op de markt. Volkswagen zal er echter geen sprintkanon van maken zoals de Tesla Model 3, het blijft een comfortabele auto voor alledaags gebruik.

Budget van 44 miljard euro

De ID Neo is niet het enige elektrisch aangedreven model dat Volkswagen de komende jaren gaat uitbrengen. Na de ID Neo komt de ID Crozz, een volledig elektrische crossover. Daarna komt de ID Buzz, een elektrisch busje met retrolook. Volkswagen liet ook de ID Vizzion zien, een studiemodel voor een volledig elektrische en zelfrijdende sedan. Om aan te geven dat het menens is: Volkswagen heeft voor de komende jaren een budget van 44 miljard euro vrijgemaakt voor de ontwikkeling van elektrische auto’s en autonome rijtechnologie.

Alles over elektrisch rijden bij ActivLease

Volkswagen gelooft met de ID Neo een game changer in handen te hebben en bij ActivLease zien we ook veel potentie in de EV. Uiteraard gaan wij de ID Neo aanbieden voor zakelijke lease! We geloven dat elektrisch rijden de toekomst heeft en volgen alle ontwikkelingen rondom de nieuwe generatie Volkswagens. Lees alles en meer op onze informatiepagina. Elektrisch rijden in een Volkswagen is al mogelijk met de VW e-Golf, die tot onze meest aangevraagde actiemodellen behoort.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEerste Volkswagen ID Neo foto's duiken op, een...