ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Voor het eerst meer elektrische auto's dan dieselauto's verkocht in Nederland

12-10-2019

Voor het eerst meer elektrische auto's dan dieselauto's verkocht in Nederland

Voor het eerst heeft de elektrische autoverkoop de dieselautoverkoop verslagen in Nederland. Uit gegevens van informatiebureau Aumacon, blijkt dat er tot en met september meer nieuwe elektrische auto’s geregistreerd zijn dan nieuwe dieselauto’s. Ook de plug-in hybrid verkoop zit in de lift. De elektrische omslag in actie! Een elektrische auto leasen in 2019 is ook supervoordelig dankzij de vriendelijke 4% bijtelling. Lease nu voordelige modellen zoals de Tesla Model 3, KONA Electric, Opel Ampera-e en Volkswagen e-Golf bij ActivLease!

127 procent meer elektrische auto’s in Nederland

Sinds september dit jaar zijn er 29.811 nieuwe elektrische auto’s op kenteken geplaatst. Dat is een toename van 127 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018. De verkoop van nieuwe dieselauto’s nam juist een duikvlucht en ligt met 26.558 modellen 45 procent lager dan vorig jaar. De Tesla Model 3 won eerder al de titel van meest verkochte nieuwe auto in Nederland.

Tesla Model 3

Hybride auto’s, die een elektrische motor met brandstofmotor combineren, doen het ook opmerkelijk goed. De afgelopen maanden werden 25.505 modellen op geregistreerd wat 21 procent hoger ligt. Het segment zou zo maar eens diesels kunnen gaan inhalen in de nabije toekomst.

Ook benzineauto’s worden minder verkocht

De benzineauto blijft heersen in Nederland maar ook hier wordt aan de stoelpoten gezaagd door elektrische auto’s. De nieuwe cijfers laten een daling van 9,5 procent zien in 2019.

Lease elektrisch bij ActivLease en profiteer van 4% bijtelling

Wat meehelpt is dat Elektrisch leasen in Nederland enorm voordelig is. Lease een totaal elektrische auto dit jaar met belastingvoordeel en daarbovenop slechts 4% bijtelling! Modellen die in aanmerking komen zijn de Tesla Model 3, Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf, KONA Electric en de Opel Ampera-e: allemaal snel leverbaar bij ActivLease. Vraag een vrijblijvende leaseofferte aan bij onze vriendelijke medewerkers en bespaar meer dan ooit op uw volgende leaseauto!

Bron: NU.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVoor het eerst meer elektrische auto's dan dies...