ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogZero-emissiezones voor elektrische bestelauto's...

Zero-emissiezones voor elektrische bestelauto's komen definitief in 2025

08-02-2024

Zero-emissiezones voor elektrische bestelauto's komen definitief in 2025

Het gaat zonder twijfel gebeuren in 2025: dan gaan minstens 29 Nederlandse steden in hun centrum strenge milieuzones invoeren, waar alleen nog elektrische bedrijfswagens mogen rijden. De Tweede Kamer pleitte eerder voor extra vrijstellingen voor de zero-emissiezones, maar staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft in een brief dat ze geen nieuwe ontheffingen gaat toevoegen. Bekijk onze zero-emissiepagina voor meer informatie en doe de kentekencheck zodat u zeker weet dat uw bedrijfswagens straks de stad in mogen! Een elektrische bedrijfswagen leasen wordt nu wel extra interessant gemaakt dankzij de SEBA-regeling.

5.000 euro subsidie op elektrische bedrijfswagens

In de brief aan de Tweede Kamer legt Heijnen uit dat ondernemers verschillende mogelijkheden hebben om een ontheffing of uitstel te krijgen op gemeentelijk niveau. Ze wijst ook op de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA), waarmee ondernemers tot wel 5.000 euro subsidie kunnen krijgen, als ze investeren in een elektrische bedrijfswagen.

Geen extra ontheffingen

De staatssecretaris ging ook opnieuw het gesprek aan met de gemeenten die zero-emissiezones gaan invoeren. Zij blijven achter het huidige beleid staan en hebben slechts één kanttekening: ondernemers met een emissieklasse 4 voertuig (diesel) hebben geen uitzonderingspositie en kunnen dus niet rekenen op een ontheffing. Heijnen redeneert echter dat deze voertuigen nu al geen toegang hebben tot milieuzones voor bestelauto’s, waardoor een extra ontheffing niet logisch is.

Zero-emissiezone

Elektrische bedrijfswagen leasen bij ActivLease

De milieuzones worden in 2025 in minstens 29 binnensteden in Nederland ingevoerd. De wijziging zorgt met name bij kleine ondernemers voor vragen over hoe zij hun zaken kunnen blijven doen. Voor alle informatie over de zero-emissiezones kunt u terecht op onze informatiepagina, waar u gelijk ook uw bedrijfswagen kunt toetsen aan de nieuwe emissieregels. Onze vriendelijke medewerkers kunnen u ook telefonisch informeren over de emissiezones en de SEBA-regeling voor een elektrische bedrijfswagen leasen. Bekijk onze voorraad elektrische bestelauto’s en vraag gelijk een vrijblijvende leaseofferte aan!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogZero-emissiezones voor elektrische bestelauto's...