ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogZo werkt de warmtepomp van een elektrische auto

Zo werkt de warmtepomp van een elektrische auto

08-11-2022
Zo werkt de warmtepomp van een elektrische auto

Veel elektrische auto’s worden geleverd met een warmtepomp, andere bieden een warmtepomp aan als optie. Dit handige verwarmingssysteem zorgt ervoor dat de auto een maximale actieradius kan halen, zonder dat u aan comfort hoeft in te leveren. Maar hoe werkt zo’n warmtepomp precies en wat is de toegevoegde waarde? In deze blog leggen we het uit.

Rijbereik verlengen

De warmtepomp helpt om de accu van een elektrische auto te ontzien en is een handige manier om het rijbereik te verlengen. De pomp gebruikt warmte uit de buitenlucht maar ook restwarmte uit de accu en batterij om het interieur van de auto te verwarmen als het buiten koud is. Hierdoor verbruikt de auto veel minder energie dan met de standaardverwarming en wordt de actieradius dus geoptimaliseerd. Bij sommige elektrische auto’s kan zo'n warmtepomp wel 30% extra range opleveren. Echt een aanrader dus!

Altijd de juiste temperatuur

De accu van een elektrische auto is gevoelig voor extreme temperaturen, net als bij een auto met diesel- of benzinemotor. Een warmtepomp zorgt ervoor dat de accu altijd de juiste temperatuur houdt zodat de prestaties en range van de auto er niet onder lijden.

Een warmtepomp verbruikt minder energie dan een gewone autoverwarming

Elektrische auto’s met warmtepomp

Veel elektrische auto’s hebben gelukkig al een warmtepomp maar die is nog niet altijd standaard aanwezig. Soms moet deze voor een meerprijs aangevinkt worden. Het is dus aan te raden om hier even naar te informeren bij uw leaseaanvraag. Hieronder een aantal modellen die gebruik maken van een warmtepomp of een aircosysteem met restwarmte benutting:

Een elektrische auto leasen bij ActivLease

Er zijn al elektrische auto’s op de markt die een rijbereik van 500 kilometer of meer hebben. Maar ook dan wilt u het maximale uit de actieradius halen, zeker bij lage temperaturen. Het gebruik van een warmtepomp helpt hierbij en we hebben nog meer tips om meer kilometers te maken in uw elektrische auto. Meer weten? ActivLease is elektrische lease expert en staat u graag te woord!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogZo werkt de warmtepomp van een elektrische auto