ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Zonnecellen op daken nieuwe auto's van Audi

Zonnecellen op daken nieuwe auto's van Audi

01-09-2017

Zonnecellen op daken nieuwe auto's van Audi

Audi gaat de samenwerking aan met de Amerikaanse tak van Hanergy Thin Film Power Group om zonnecellen te bouwen op de autodaken van een selectie modellen. Het is een nieuwe stap richting de verduurzaming van Audi’s modellenaanbod. De zonnecellen van het Chinese concern zullen een ondersteunende rol spelen voor de Audi’s van de toekomst. Audi werkt net als andere autofabrikanten toe naar de elektrische omslag. U kan een elektrische auto leasen bij ActivLease en gebruikmaken van de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Meer elektrische Audi’s vanaf 2025

De zonnecellen worden ontwikkeld om geïntegreerd te worden in de autodaken van komende Audi modellen. Daar wekken ze energie op voor verscheidene elektrische functies zoals airconditioning. De elektrische actieradius haalt ook profijt uit de extra energiebron maar er worden nog geen precieze getallen genoemd. Audi wil vanaf 2025 voor een derde van zijn modellen een elektrische variant leverbaar hebben.

Elektrische Audi spoedig met geïntegreerde zonnecellen

De meest duurzame leaseauto

Audi is niet de eerste autofabrikant die toewerkt naar productieauto’s met zonnecellen. Panasonic ging begin 2017 de samenwerking aan met Toyota voor een zonnedak met een output van circa 180 watt. Dan is er nog de Duitse start-up Sono Motors die een elektrische auto met geïntegreerde zonnecellen bouwt en weldra klaar zal hebben voor productie. In de race voor de meest duurzame leaseauto’s zijn zonnecellen een uiterst gewilde technologie.

Een elektrische auto leasen kan vandaag nog bij ActivLease

Door de ambitieuze doelstelling van Audi wordt er veel geïnvesteerd in onderzoek naar nieuwe duurzame technologieën. ActivLease heeft nog geen elektrische Audi leaseauto’s leverbaar maar u kan wel hybride versies van de Audi Q7 en Audi A3 Sportback leasen. Vraag een leaseofferte aan bij onze vriendelijke medewerkers. Bekijk ook onze grote voorraad elektrische modellen die u kan leasen met de vriendelijke bijtelling van vier procent. ActivLease is uw elektrische leaseintermediair en helpt u bij iedere stap van het leaseproces, maar ook bijvoorbeeld het installeren van een laadstation op eigen terrein. Bent u ook klaar voor de elektrische omslag?

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Relevante artikelen

'Audi e-tron is de belangrijkste en beste Audi in jaren'

06-12-2018 | De Audi e-tron heeft een goede indruk gemaakt op de Nederlandse autojournalisten....

Lees verder

Getest: de Audi e-tron gaat op avontuur in de woestijn

17-10-2018 | Een elektrische auto is zeer geschikt om efficiënt en voordelig te rijden. Maar me...

Lees verder

Eindelijk officieel: de elektrische Audi e-tron! Begin 2019 in Nederland

18-09-2018 | We hebben er lang op moeten wachten, maar de Audi e-tron heeft eindelijk zijn camo...

Lees verder

Audi Q8 prijs bekend, hightech SUV van Audi nu te bestellen

20-07-2018 | Audi heeft de vanafprijs bekendgemaakt van de Q8, zijn allernieuwste premium SUV....

Lees verder
Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.2/10
Joost Klaver
Nikki Bousie
Maarten Oortman
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.