ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Wat is de MIA?

MIA staat voor milieu-investeringsaftrek. Dit is een extra aftrekpost die van de winst mag worden afgetrokken wanneer u een elektrische auto of ander milieuvriendelijk voertuig leaset. Dat komt dus naast de gunstige 12% bijtelling die dit jaar van toepassing is. MIA maakt het voor de Nederlandse ondernemer daarom extra interessant om een elektrische auto te leasen bij ActivLease. Lees verder of bekijk onze blog over de subsidies voor elektrische auto's in 2019, 2020 en daarna.

Lees verder

MIA voor elektrische auto’s

Een volledig elektrische auto komt in 2021 in aanmerking voor de MIA subsidie, over een maximaal bedrag van 40.000 euro. De Milieu-investeringsaftrek oftewel de MIA bedraagt 13,5% van het investeringsbedrag. Vorig jaar was dit 27% over maximaal 40.000 euro. U profiteert dus nog steeds van direct fiscaal voordeel bij het leasen van een elektrische auto! We laten hieronder even zien hoe het werkt:

Rekenvoorbeeld
U gaat een Kia e-Niro leasen. We gaan er van uit dat u 25% belasting betaalt over de fiscale winst van uw bedrijf. De MIA levert u dan een netto fiscaal voordeel op van 13,5% x 25% x 40.000 euro = 1.350 euro.

Kia e-Niro

MIA voor elektrische bedrijfswagens

Voor een elektrische bedrijfswagen kunt u MIA aanvragen, zolang deze voldoet aan de eisen van de Milieulijst. Deze geeft een maximaal brutogewicht van 3.500 kg op. De MIA is dan 36% over maximaal 75.000 euro van de elektrische bestelwagen.

Ook MIA voor waterstofauto’s en elektrische fietsen

Waterstofauto’s zoals de Hyundai Nexo komen volgens de nieuwe Milieulijst ook in aanmerking voor MIA. Dit geldt over maximaal 75.000 euro van de investering. Hiervan mag u maximaal 36% afschrijven. Voor elektrische brom- of snorfietsen geldt een MIA van 13,5%.

MIA subsidie aanvragen

De MIA kan binnen drie maanden na het bestellen van uw leaseauto aangevraagd worden bij de RVO. Kiest u via ActivLease voor een full operational lease? Dan hoeft u niets te regelen om van de MIA te kunnen profiteren! Wij zorgen ervoor dat de leasemaatschappij voor u de MIA aanvraagt. Uw fiscale voordeel wordt verrekend in het leasecontract.

Heb ik recht op MIA?

Elke ondernemer die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt, heeft recht op MIA. Leaseauto’s die in aanmerking komen voor MIA zijn volledig elektrische auto’s, maar ook plug-in hybrides, aardgasauto’s en waterstofauto’s. Uw leaseauto moet binnen drie maanden na de besteldatum aangemeld worden bij RVO. Gaat u een elektrische auto leasen via ActivLease? Dan hoeft u zich hier geen zorgen over te maken, wij regelen dit voor u!

Meer weten over MIA en elektrische auto’s? ActivLease helpt u op weg

Meer weten over de voorwaarden van de MIA-regeling in 2021? Wilt u weten of uw gewenste bedrijfsmiddel ook in aanmerking komt voor de MIA? ActivLease is expert in elektrisch leasen en adviseert u graag. Als intermediair bieden wij daarnaast toegang tot het grootste aanbod elektrische auto’s en bedrijfswagens die u kunt leasen.

Aanbod 12% bijtelling van ActivLease

Elektrische personenauto's Aanbod elektrische bedrijfswagens

Andere veelgestelde vragen

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeElektrische autoWat is de MIA?