ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blog4 op een rij: de nieuwe generatie elektrische b...

4 op een rij: de nieuwe generatie elektrische bestelwagens die u kunt leasen

02-06-2020

4 op een rij: de nieuwe generatie elektrische bestelwagens die u kunt leasen

Na de doorbraak van elektrische personenwagens is het woord nu aan de elektrische bestelbus. Dit jaar komen Opel, Peugeot, Toyota én Citroën met een compacte, emissievrije bestelwagen. Ze beloven een ruime actieradius, veel laad- en trekvermogen en meerdere lengtevarianten en zijn daarmee ideaal voor de installateur, aannemer of ander soort mkb'er die straks toegang wil houden tot de binnenstad. Hoogste tijd om eens te kijken wat deze bestelauto's zo aantrekkelijk maakt. Wie weet maakt u ook dit jaar de elektrische overstap?

Elektrische bestelwagens met aanhanger

De elektrische bestelwagens van Opel, Peugeot, Toyota en Citroën komen alle vier na de zomer al op de markt. Ze hebben een elektromotor van maar liefst 100 kW (136 pk), dezelfde als in o.a. de Peugeot e-208. Niet verkeerd. Bovendien bieden ze grotendeels dezelfde keuzemogelijkheden als de niet-elektrische versies. Er valt voor ondernemers dus genoeg te kiezen.

De elektrische Peugeot e-Expert is nu al te bestellen!

Elk model heeft drie lengtevarianten: S, M en L, met een laadvermogen tot 1.275 kg. De Opel Vivaro-e heeft de primeur om als eerste elektrische bestelwagen in zijn soort een aanhanger te kunnen trekken van maximaal 1.000 kilo. Maar de Citroën e-Jumpy, Peugeot e-Expert en Toyota ProAce Electric krijgen die mogelijkheid ook. Een groot voordeel ten opzichte van andere modellen!

Lengtevariant Lengte Laadvolume
S 4,60 meter 4,6 m3
M 4,95 meter 5,8 m3
L 5,30 meter 6,6 m3

Actieradius tot wel 330 kilometer

Om aan de wensen te kunnen voldoen van zoveel mogelijk ondernemers zijn er twee verschillende batterijpakketten te kiezen. Die bieden niet alleen lagere onderhoudskosten maar ook een actieradius die ruim voldoende is voor last mile delivery en opdrachten in stedelijke gebieden of daarbuiten. De kleine en middelste lengtevarianten hebben een 50 kWh accu met een actieradius van 230 kilometer (WLTP). De middelste en grootste lengtevariant zijn er ook met een 75 kWh accu, die een rijbereik biedt van wel 330 kilometer (WLTP). De accu’s zijn net als bij een elektrische personenauto in de bodem van de busjes verwerkt, zodat het niet ten koste gaat van de laadruimte.

Opladen kan op verschillende manieren

De elektrische busjes kunnen op verschillende manieren worden opgeladen. Dat gaat standaard met een 7,4 kW lader, maar kan ook via een wallbox met een 3-fasen boordlader. De kleine accu (50 kWh) is dan in 5 uur weer 100% opgeladen, de grotere accu (75 kWh) gaat in 7,5 uur van leeg naar vol. Ze zijn ook geschikt voor 100 kW snellaadstations zoals Fastned, mocht er snel extra actieradius nodig zijn voor een klus buiten de stad. Volledig opladen duurt dan slechts 30 tot 45 minuten. Het laadproces kan via een smartphone app gecontroleerd of ingepland worden.

De Opel Vivaro-e is er in drie lengtevarianten

Uitgerust met slimme features

Het is nog even wachten op de prijslijsten maar we verwachten dat de elektrische Vivaro, Jumpy, Expert en ProAce qua uitrusting niet veel verschillen. Van de Vivaro-e weten we al dat verkeersbordherkenning, vermoeidheidsherkenning, lane assist en een automatische remassistent aanwezig zijn. Andere slimme features zijn dynamische koplampen, handsfree elektrische schuifdeuren, en een infotainmentsysteem met Apple CarPlay en 3D navigatiekaarten.

De elektrische Jumpy is net zo praktisch als de gewone versie

Uw elektrische bestelauto leasen bij ActivLease

Het is nog even wachten op een prijskaartje voor de elektrische bestelbusjes. Wel kunt u ze al bestellen bij ActivLease en na de zomer verwachten we de eerste exemplaren al op de markt te zien verschijnen. Bent u ook zo enthousiast en wilt u graag weten of een emissievrije bedrijfswagen bij u past? ActivLease is expert in elektrisch rijden. Onze leaseadviseurs helpen u graag op weg!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog4 op een rij: de nieuwe generatie elektrische b...