ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blog'Actieradius van elektrische auto's drie keer z...

'Actieradius van elektrische auto's drie keer zo groot met nieuwe batterij'

19-12-2017

'Actieradius van elektrische auto's drie keer zo groot met nieuwe batterij'

Elektrische leasen is aantrekkelijker dan ooit en de toenemende actieradius speelt daarin een belangrijke rol. Binnenkort kunnen we opnieuw een doorbraak verwachten in het bereik van elektrische auto’s. Onderzoek aan de Universiteit van Waterloo zou namelijk leiden tot een verdriedubbeling van de batterijcapaciteit, zodat u nog meer elektrische kilometers kunt rijden voordat u een laadpaal moet gebruiken. ActivLease is intermediair voor elektrisch leasen. Dankzij de groeiende interesse zien we steeds meer aanvragen voor elektrische auto leaseoffertes. Doet u ook mee met de elektrische omslag?

Grotere capaciteit

De doorbraak komt voort uit het gebruik van negatieve electroden van lithium metaal. Dit materiaal heeft de potentie om de batterijcapaciteit flink te vergroten. De onderzoekers claimen een toename van 200 tot wel 600 kilometer per lading. ‘Dit kan uiteindelijk leiden tot goedkope, veilige en langer houdbare batterijen die de actieradius van elektrische auto’s flink verhogen, zegt Quanquan Pang, leider van het onderzoek aan de Universiteit van Waterloo.

Gevaarlijk onderzoek

Het ontwikkelen van de techniek was volgens de Universiteit niet zonder gevaren. Het werken met lithium metaal kan leiden tot brand en explosies bij het herhaaldelijk laden en ontladen van de batterij. Ook kan er een reactie ontstaan waarbij de elektroden worden aangetast en de levensduur wordt beperkt. De onderzoekers losten beide problemen op door een chemische samenstelling van fosfor en zwavel toe te voegen. Deze zit als een beschermende laag om het lithium metaal heen.

Elektrische auto opladen

Elektrische auto met groot bereik leasen

Het onderzoek aan de Universiteit van Waterloo kan ertoe leiden dat elektrische auto’s nog meer terrein winnen op de leasemarkt. De actieradius en het aantal kilometers dat u kunt rijden per oplaadbeurt is immers belangrijk in de keuze voor een nieuwe leaseauto. ActivLease is uw elektrische lease expert. U kunt bij ons verschillende elektrische modellen met een groot bereik leasen, zoals de VW e-Golf (300 km NEDC) en de nieuwe Nissan Leaf (380 km NEDC). Bekijk onze voorraad leaseauto’s met vier procent bijtelling en vraag online uw leaseofferte aan!

Bron: Universiteit van Waterloo

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog'Actieradius van elektrische auto's drie keer z...