ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>'Actieradius van elektrische auto's drie keer z...

'Actieradius van elektrische auto's drie keer zo groot met nieuwe batterij'

19-12-2017

'Actieradius van elektrische auto's drie keer zo groot met nieuwe batterij'

Elektrische leasen is aantrekkelijker dan ooit en de toenemende actieradius speelt daarin een belangrijke rol. Binnenkort kunnen we opnieuw een doorbraak verwachten in het bereik van elektrische auto’s. Onderzoek aan de Universiteit van Waterloo zou namelijk leiden tot een verdriedubbeling van de batterijcapaciteit, zodat u nog meer elektrische kilometers kunt rijden voordat u een laadpaal moet gebruiken. ActivLease is intermediair voor elektrisch leasen. Dankzij de groeiende interesse zien we steeds meer aanvragen voor elektrische auto leaseoffertes. Doet u ook mee met de elektrische omslag?

Grotere capaciteit

De doorbraak komt voort uit het gebruik van negatieve electroden van lithium metaal. Dit materiaal heeft de potentie om de batterijcapaciteit flink te vergroten. De onderzoekers claimen een toename van 200 tot wel 600 kilometer per lading. ‘Dit kan uiteindelijk leiden tot goedkope, veilige en langer houdbare batterijen die de actieradius van elektrische auto’s flink verhogen, zegt Quanquan Pang, leider van het onderzoek aan de Universiteit van Waterloo.

Gevaarlijk onderzoek

Het ontwikkelen van de techniek was volgens de Universiteit niet zonder gevaren. Het werken met lithium metaal kan leiden tot brand en explosies bij het herhaaldelijk laden en ontladen van de batterij. Ook kan er een reactie ontstaan waarbij de elektroden worden aangetast en de levensduur wordt beperkt. De onderzoekers losten beide problemen op door een chemische samenstelling van fosfor en zwavel toe te voegen. Deze zit als een beschermende laag om het lithium metaal heen.

Elektrische auto opladen

Elektrische auto met groot bereik leasen

Het onderzoek aan de Universiteit van Waterloo kan ertoe leiden dat elektrische auto’s nog meer terrein winnen op de leasemarkt. De actieradius en het aantal kilometers dat u kunt rijden per oplaadbeurt is immers belangrijk in de keuze voor een nieuwe leaseauto. ActivLease is uw elektrische lease expert. U kunt bij ons verschillende elektrische modellen met een groot bereik leasen, zoals de VW e-Golf (300 km NEDC) en de nieuwe Nissan Leaf (380 km NEDC). Bekijk onze voorraad leaseauto’s met vier procent bijtelling en vraag online uw leaseofferte aan!

Bron: Universiteit van Waterloo

Relevante artikelen

Elektrische auto laadt 45 procent sneller met nieuwe laadstations

19-10-2018 | Het laden van een elektrische auto kan nog veel sneller, zo concludeert netbeheerd...

Lees verder

De beste verborgen Tesla features en hoe ze te vinden

19-10-2018 | Een elektrische auto van Tesla behoort tot de meest geavanceerde auto's die u kunt...

Lees verder

Getest: de Audi e-tron gaat op avontuur in de woestijn

17-10-2018 | Een elektrische auto is zeer geschikt om efficiënt en voordelig te rijden. Maar me...

Lees verder

De slimme rijtechnologie van de Kia e-Niro, zo werkt het

16-10-2018 | De Kia e-Niro is volgestopt met rijtechnologie waarmee u slimmer en zuiniger kunt...

Lees verder