ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogAlbert Heijn plaatst 2.000 snelladers voor elek...

Albert Heijn plaatst 2.000 snelladers voor elektrische auto's

03-02-2022

Albert Heijn plaatst 2.000 snelladers voor elektrische auto's

Even boodschappen doen bij de Albert Heijn en met een volgeladen elektrische auto terug naar huis? Binnenkort kan het! De supermarktketen gaat namelijk, in samenwerking met Eneco, snelladers plaatsen bij filialen in Nederland en België. Een mooie ontwikkeling die bijdraagt in het gemak van elektrisch rijden. Steeds meer Nederlanders maken de overstap en ook dit jaar is een elektrische auto leasen erg interessant mede dankzij de lage 16% bijtelling.

120 snellaadstations

Albert Heijn werkt samen met Eneco om snellaadpalen op de parkeerterreinen neer te zetten. Nog dit jaar komen er 120 snellaadstations, elk met plek voor 2 elektrische auto’s. Volgens het bedrijf maakt het voor mensen aantrekkelijker om met duurzaam vervoer naar de winkel te komen. En daar zit wat in, want met een snellader is de accu bij de meeste elektrische auto’s in minder dan een half uur weer vol. Oftewel, een volle mand én een auto vol stroom.

100% groene stroom

Het plan is om tegen 2025 meer dan 2.000 laadpunten aan te leggen. De stroom uit de elektrische laadplekken is bovendien 100% groen en afkomstig van windenergie. Albert Heijn werkt ook op andere manieren aan verduurzaming en het verminderen van de eigen CO2-uitstoot. Zo zijn alle winkels per 2023 van het gas af en zijn steeds meer locaties voorzien van zonnepanelen.

Elektrische auto snelladen

Lees ook: 1.400 snellaadplaatsen worden geplaatst bij GAMMA en Karwei in 2022

Elektrisch rijden zonder lange levertijd bij ActivLease

Ondertussen gaat Nederland net als de rest van Europa in hoog tempo door met elektrificeren. Het laadnetwerk bestaat inmiddels uit ruim 80.000 publieke laadpunten en dat worden er alleen maar meer. Daarnaast blijven zakelijke rijders profiteren van fiscale voordelen zoals de aantrekkelijke 16% bijtelling. Heeft u interesse maar geen zin in lange levertijden? ActivLease heeft nog een paar elektrische auto’s zoals de Skoda Enyaq en Ford Mustang Mach-e direct uit voorraad leverbaar!

Bron: Eneco Mobility

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAlbert Heijn plaatst 2.000 snelladers voor elek...