ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogVideo: EV WIJZER - Hoe werkt het opladen van ee...

Video: EV WIJZER - Hoe werkt het opladen van een elektrische auto?

23-07-2021

Video: EV WIJZER - Hoe werkt het opladen van een elektrische auto?

Elektrisch rijden raakt meer en meer ingeburgerd nu er steeds meer elektrische leaseauto’s op de weg te vinden zijn. Hoewel het rijden in een EV snel went, is de manier van ‘bijtanken’ wel fundamenteel anders. Vaak zijn er vooroordelen te horen over elektrisch rijden en dan met name over het laden, vergeleken met brandstof tanken. Is dit wel helemaal terecht? Wij bekijken het in de nieuwe EV WIJZER.

Start iedere dag met een volle auto

Natuurlijk duurt het volladen van een elektrische auto een stuk langer dan benzine of diesel tanken. Maar we kunnen het ook anders bekijken. Een elektrische auto kun je vaak thuis, of in je eigen straat opladen. Tijdens het slapen ’s nachts wordt ondertussen de accu helemaal opgeladen. Zo start u iedere dag met een volle auto en is het zelden nodig om onderweg te stoppen voor een laadsessie. Met een benzineauto bent u hier in verhouding dus meer tijd mee kwijt tijdens de reis zelf, want tanken kan niet thuis.

Snelladen bij langere afstanden

Mocht het tijdens langere afstanden zoals op vakantie toch nodig zijn om onderweg extra actieradius bij te laden, dan zijn er langs de snelweg veel snellaadstations te vinden. Denk bijvoorbeeld aan aanbieders als Fastned, Ionity en de Superchargers van Tesla. Hier is een elektrische auto vaak in niet meer dan een half uurtje weer voor 80% vol te laden. Het laadproces wordt ook steeds sneller. Zo zijn de Hyundai IONIQ 5, de Kia EV6 of de Audi e-tron GT geschikt voor de nieuwe 800 Volt-laadinfrastructuur. Daarmee kan er tot wel 100 kilometer actieradius worden bijgeladen in slechts 5 minuten!

Elektrisch rijden begint bij ActivLease

Nederland is bij uitstek een land wat goed geschikt is voor elektrisch rijden. Naast dat de afstanden hier relatief klein zijn hebben we ook de grootste laadpuntdichtheid ter wereld. Nergens anders zijn dus zoveel laadpunten te vinden en dit worden er steeds meer.

Bent u al klaar voor de overstap naar elektrisch rijden? U kunt dit jaar nog profiteren van de aantrekkelijke 16% bijtelling voor EV’s. Als expert in elektrisch rijden helpen we u bij ActivLease graag op weg. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met onze lease adviseurs.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogVideo: EV WIJZER - Hoe werkt het opladen van ee...