ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Tesla gaat het Supercharger netwerk beschikbaar maken voor andere EV's

21-07-2021

Tesla gaat het Supercharger netwerk beschikbaar maken voor andere EV's

Een van de unieke eigenschappen van Tesla is dat het merk beschikt over een supersnel eigen laadnetwerk. Leaserijders met een Tesla, zoals de Model S of Model 3, weten hierdoor dat er langs populaire snelwegen en routes altijd een Tesla Supercharger te vinden is die de auto snel weer kan opladen. Nu is er voor bestuurders van andere elektrische auto’s goed nieuws. Ook deze EV’s kunnen straks gebruik maken van dit unieke laadnetwerk. Tesla wil zijn eigen laders namelijk gaan openstellen voor niet-Tesla’s.

Dit jaar nog andere EV's aan de Supercharger

Tesla CEO Elon Musk heeft op Twitter bevestigd dat elektrische auto’s van andere merken uiteindelijk wereldwijd gebruik kunnen maken van het Supercharger netwerk. In Europa zal dit een stuk makkelijker gaan omdat Tesla hier de standaard CSS-laadstekkers gebruikt, in tegenstelling tot in Amerika. Volgens Musk moeten de Superchargers nog dit jaar worden opengesteld, maar het is nog niet bekend welke landen het eerst aan de beurt zullen zijn. Op deze manier kunnen de Superchargers een extra inkomstenbron vormen voor Tesla.

Tesla Supercharger

Al 30 Supercharger locaties in Nederland

In mei van dit jaar werd de grens van 25.000 Superchargers gepasseerd, verdeeld over 2700 locaties wereldwijd. In Nederland zijn er op meer dan 30 verschillende locaties Tesla Superchargers te vinden. Daarnaast hebben we in Nederland ook de keuze uit snelladers van de netwerken van Fastned en Ionity. Met de Superchargers erbij wordt het nog eenvoudiger om langs de snelweg even wat actieradius bij te laden. Wel zou het kunnen dat het gebruik van de Superchargers voor Tesla rijders voordeliger blijft.

Een elektrische auto leasen bij ActivLease

Met het openstellen van het Tesla Supercharger netwerk is Europa heel snel een universeel laadnetwerk rijker. Bovendien wordt het zo ook steeds makkelijker om met de elektrische auto op vakantie te gaan. Leaserijders met bijvoorbeeld een Volkswagen ID.3 of Ford Mustang Mach-E kunnen in de nabije toekomst ook bij de Tesla-lader hun actieradius aanvullen tijdens het afleggen van langere afstanden. Bij ActivLease kunt u naast Tesla ook terecht voor alle andere EV's. Heeft u advies nodig welke elektrische auto het best bij u past? Bij ActivLease helpen we u graag op weg!

Lease acties voor de Tesla Model 3 bij ActivLease

55kWh Standard Range Plus - SCHERP GEPRIJSD!
Tesla Model 3
Beste prijs
55kWh Standard Range Plus - SCHERP GEPRIJSD!
Netto bijtelling:
€ 209,-
Actieradius:
448 km
Leaseprijs:
€ 608,-
70kWh Long Range Dual Motor AWD - NERGENS ZO VOORDELIG!
Tesla Model 3
Beste prijs
70kWh Long Range Dual Motor AWD - NERGENS ZO VOORDELIG!
Netto bijtelling:
€ 264,-
Actieradius:
580 km
Leaseprijs:
€ 699,-
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogTesla gaat het Supercharger netwerk beschikbaar...