ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Alleen nog elektrische auto's in Amsterdam vanaf 2030

03-05-2019

Alleen nog elektrische auto's in Amsterdam vanaf 2030

Amsterdam wil vanaf 2030 volledig klaar zijn met de elektrische omslag. Vanaf dat jaar wil het bestuur alle benzine- en dieselauto’s weren uit de stad. Oude dieselauto’s worden vanaf volgend jaar al niet meer toegelaten. Wethouder Sharon Dijksma stelt de deadline in het Actieplan Schone Lucht dat deze week gepresenteerd is. De plannen worden eind mei in de gemeenteraad gesproken waarna een periode van inspraak volgt voor burgers. Het is dus nog aan verandering onderhevig, maar bij ActivLease zijn we erg blij met het idee erachter. Een uitstootvrije stad is een betere leefomgeving, wat nu ook haalbaar is door de vele betaalbare elektrische modellen die op de markt verschijnen zoals de Volkswagen e-Golf, KONA Electric en de Tesla Model 3.

Nieuwe milieuzone

Wethouder Dijksma schrijft dat ze wil toewerken naar een uitstootvrije stad in 2030. Dat geldt voor personenauto’s, vrachtvervoer maar ook het openbaar vervoer zoals stadsbussen en de veerpontjes. Vanaf volgend jaar zal er daarom een milieuzone voor personenauto’s worden ingevoerd. De huidige milieuzone is geldig voor oude brommers, bestelwagens, taxi’s en vrachtwagens.

Alles uitstootvrij rond 2030

Vanaf 2022 wil Amsterdam een uitstootvrije zone invoeren voor het openbaar vervoer en touringcars. In de jaren die volgen zal de zone uitgebreid worden tot aan de stadsring en gaan steeds meer vervoersmiddelen eronder vallen. Rond 2030 zal dan ook de pleziervaart en de veerponten uitstootvrij moeten worden.

Elektrisch rijden in Amsterdam

Bekijk de elektrische auto voorraad van ActivLease

De plannen zullen nog veranderen omdat de gemeenteraad het ook moet goedkeuren, maar dat Amsterdam de elektrische omslag wil maken is duidelijk. Elektrisch rijden is milieuvriendelijk, steeds praktischer en zal volgens onderzoek binnenkort zelfs goedkoper zijn dan rijden op benzine. ActivLease heeft een grote voorraad elektrische modellen die u dit jaar nog kan leasen met de vriendelijke 4% bijtelling. Topmodellen zoals de Volkswagen e-Golf, Nissan Leaf, KONA Electric en de Tesla Model 3, zijn zeer voordelig geprijsd en snel leverbaar. Vraag onze vriendelijke medewerkers voor een vrijblijvende leaseofferte en kies voor de elektrische omslag!

Bron: NU.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAlleen nog elektrische auto's in Amsterdam vana...