ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogAudi AI:ME: de toekomst is elektrisch rijden mé...

Audi AI:ME: de toekomst is elektrisch rijden mét planten

19-04-2019
Audi AI:ME: de toekomst is elektrisch rijden mét planten

Audi liet deze week op de Shanghai Motor Show de toekomst van mobiliteit zien in een nieuwe concept car. De Audi AI:ME is volledig elektrisch, rijdt grotendeels autonoom en… versiert het interieur met plantjes. De bestuurder wordt daar meer ontspannen van en zal zich meer verbonden voelen met de natuur, aldus de ontwerpafdeling van Audi. Bij ActivLease zijn we meer geïnteresseerd in de technologie en rijprestaties, en daarmee is de Audi AI:ME zeer indrukwekkend!

Met de AI:ME laat Audi zien waar auto’s in zullen transformeren de komende jaren. Het model is volledig elektrisch aangedreven en voorzien van autonome rijtechnologie tot level 4. Op dat niveau kan de AI:ME op bepaalde weggedeeltes volledig zelfstandig rijden. Niettemin zal de bestuurder altijd het futuristische stuur stevig vast moeten blijven houden.

Veel nieuwe technologie van Audi

Dat betekent echter niet dat de AI:ME het autorijden onaangenaam maakt. Audi heeft de concept car voorzien van een heleboel experimentele technologie, maar ook kleine gemakken zoals magneten waarmee bekers en borden op hun plek gehouden kunnen worden. De stoelen zijn gebaseerd op salonstoelen en bijna alle functies van de auto kunnen met touchscreens, stemcommando’s of zelfs oogbewegingen bestuurd worden.

Audi AI:ME

Mensen op de achterbank kunnen bovendien films kijken met de onboard virtual reality brillen, voor een nog realistischer beeld. Ondertussen heeft de bestuurder toegang tot een oled-scherm dat onder de hele voorruit van de AI:ME gemonteerd zit. Audi heeft allerlei subtiele signalen geprogrammeerd die de bestuurder precies hinten naar wat hij moet kijken. Intuïtief design waar zelfs Apple een puntje aan kan zuigen!

Planten voor een gelukkige chauffeur

En dan zijn er nog de plantjes… Audi heeft de concept car boven de achterbank een vensterbankje gegeven waar wat bloemetjes zorgen voor verse zuurstof. Planten helpen bovendien mensen te ontspannen, blijkt uit onderzoek. Eerlijk gezegd vinden wij de nieuwe kunstmatige intelligentie van de AI:ME dan indrukwekkender. Die zou volgens Audi zelf leren van situaties en zo steeds beter worden in het besturen van de auto.

Autonoom rijden met de Audi AI:ME

De Audi AI:ME verschijnt niet op de markt, maar zoals gewoonlijk worden de technologieën wel langzaam maar zeker doorgevoerd in komende productiemodellen. Audi is sowieso bezig met een flinke opmars in de elektrische markt en ontwikkelt een hele lijn stekkerauto’s waaruit we straks kunnen kiezen.

Audi AI:ME

Elektrisch leasen bij ActivLease

Nu al kan u kiezen uit een grote voorraad goed geprijsde elektrische modellen en daarbij profiteren van de vriendelijke 4% bijtelling. ActivLease heeft modellen zoals de Nissan Leaf en de Hyundai KONA Electric snel leverbaar. Het bestellen van andere populaire modellen zoals de Tesla Model 3 kan ook snel geregeld worden via onze vriendelijke medewerkers. Bent u klaar voor de elektrische omslag? Wij zeker!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAudi AI:ME: de toekomst is elektrisch rijden mé...