ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogAudi e-tron 50 en e-tron 55 - wat zijn de versc...

Audi e-tron 50 en e-tron 55 - wat zijn de verschillen?

30-03-2020
Audi e-tron 50 en e-tron 55 - wat zijn de verschillen?

Net als bij Tesla en Hyundai zijn de elektrische auto’s van Audi in meerdere versies beschikbaar. Sinds kort heeft de Audi e-tron een goedkopere basisversie gekregen zodat nog meer mensen van deze indrukwekkende elektrische SUV kunnen genieten! Maar wat als u niet kunt kiezen tussen deze Audi e-tron 50 quattro of de ‘gewone’ Audi e-tron 55 quattro? In deze blog kijken we naar de belangrijkste verschillen en beide versies zijn uit voorraad leverbaar bij ActivLease.

Vanaf 62.700 euro

Belangrijk om te weten is dat alle Audi e-tron versies qua design en uitrusting gelijkwaardig zijn aan elkaar. Het aantal opties dat u kunt aanvinken is hetzelfde. Ook komen beide versies met vierwielaandrijving en een trekgewicht van 1.800 kg. De e-tron 50 is het instapmodel en is beschikbaar vanaf 62.700 euro (223 euro netto bijtelling p/m). De e-tron 55 kost minimaal 78.850 euro (344 euro netto bijtelling p/m).

Verschil in rijbereik en vermogen

Onder de spreekwoordelijke motorkap worden de echte verschillen zichtbaar. De Audi e-tron 50 heeft een batterij van 71 kWh en een rijbereik van 300 km. De SUV wordt voortgestuwd door twee elektromotoren en dat levert lekker veel vermogen op: 313 pk om precies te zijn. Daarmee sprint hij van 0-100 km/u in 6,8 seconden. Toch doet de Audi e-tron 55 alles nóg iets beter. Deze heeft een grotere accu van 95 kWh met sinds kort 436 km actieradius. Ook het vermogen en de acceleratie is van een hoger niveau: 408 pk en 0-100 km/u in 5,7 seconden.

Audi e-tron is er met twee soorten accu

Hoge laadsnelheid

De Audi e-tron heeft een laadsnelheid van maximaal 150 kW. Bijzonder, want daarmee is het één van de eerste elektrische auto’s die zo’n hoog laadvermogen aan kan. In ongeveer een half uur is de accu weer 80% vol. Bij een publieke laadpaal of thuis kan de e-tron laden met 11 kW. De kleinere accuvariant heeft dan een voordeel, want die hoeft iets minder lang aan de stekker. Bij de e-tron 50 gaat de accu in 7 uur van leeg naar vol, bij de e-tron 55 duurt dat ongeveer 9 uur.

De beste versie?

Voor beide Audi e-tron versies valt dus iets te zeggen. Wie zo voordelig mogelijk wil instappen heeft aan de e-tron 50 een uitstekende leaseauto. U rijdt dan in een premium elektrische SUV met een ruime actieradius en indrukwekkende prestaties. Wilt u gewoon de allerbeste Audi e-tron leasen en speelt budget geen rol? Dan hoeft u natuurlijk niet verder te kijken dan de e-tron 55.

De Audi e-tron leasen uit voorraad bij ActivLease

Zowel de Audi e-tron 50 als de e-tron 55 zijn per direct te bestellen bij ActivLease. Wij hebben zelfs nog een beperkt aantal voorraadauto’s met de fiscale bijtelling uit 2019! Daarmee profiteert u tot wel 5 jaar van de lage 4% bijtelling. Bekijk ons Audi e-tron aanbod en vraag een vrijblijvende leaseofferte aan.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAudi e-tron 50 en e-tron 55 - wat zijn de versc...