ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Audi e-tron Sportback: elektrische leasepatser...

Audi e-tron Sportback: elektrische leasepatser voor 2019

14-07-2017

Audi e-tron Sportback: elektrische leasepatser voor 2019

Eerder dit jaar werd hij onthuld als een concept car, maar binnenkort rolt hij daadwerkelijk de fabriek uit: de Audi e-tron Sportback. Audi ziet veel potentie in de volledig elektrische sport coupé en gaat in 2019 van start met de productie. Door de stijgende vraag naar leaseauto’s met 4% bijtelling wil de Duitse fabrikant zijn toekomstvisie inrichten rond elektrische mobiliteit. Hierin is de e-tron Sportback, net als de e-tron Quattro SUV, een belangrijke factor. Audi gaat de bijzondere auto leveren met een accupakket van 95 kWh, waarmee een NEDC-actieradius mogelijk is van 500 km. Bij ActivLease kunt u al een offerte aanvragen voor een elektrische Audi lease.

Elektrische coupé met veel vermogen

De Audi e-tron Sportback krijgt hetzelfde drietal elektromotoren als de e-tron Quattro, een elektrische SUV die Audi vanaf volgend jaar al in productie neemt. Het levert de Duitse leaseauto ongelooflijk veel kracht en snelheid op. Het totale vermogen is afgerond op 435 pk, maar met de speciale Boost-modus is zelfs 503 pk mogelijk. Een sprintje gaat de nieuwe e-tron goed af: van 0-100 km/u zijn slechts 4,5 seconden nodig en de begrensde top ligt op 210 km/u. Toch hoeft u niet snel te vrezen voor een lege accu als u het gaspedaal intrapt. De 95 kWh batterij is theoretisch goed voor 500 elektrische kilometers en is na een half uur voor 80% opgeladen.

Grensverleggend ontwerp

Ook qua ontwerp zoekt de Audi e-tron Sportback de grenzen op. Dat zal gelijk zijn aan het prachtige studiemodel dat op de autoshow van Shanghai te zien was: een vierdeurs Gran Turismo, met een gestroomlijnde koets die volledig is toegepast op de elektrische aandrijving. De auto heeft glooiende, strakke vormen, een ongewoon grote front en een lang doorlopende C-stijl die aan de achterzijde de grote LED Matrix remlichten ontmoet.

Audi e-tron Sportback 2019

Audi e-tron Sportback front Audi e-tron Sportback achterlicht Audi e-tron Sportback zijkant Audi e-tron Sportback dashboard Audi e-tron Sportback interieur

Veel touchscreens

Audi is net zo bedachtzaam geweest voor het interieur. De binnenkant van de elektrische auto moet namelijk de rijbeleving voorop stellen. Fysieke knoppen zijn daarom niet aanwezig en zijn vervangen door luxe touchscreens in het dashboard, de middenconsole en zelfs de deurpanelen. Voor leaserijders is dat een rustgevend gevoel, omdat informatie over o.a. de snelheid, actieradius en het verbruik in een oogopslag zichtbaar is. Daarnaast zorgt de verschuifbare middentunnel voor een futuristische maar functionele kwinkslag.

ActivLease, uw expert in elektrisch leasen

ActivLease is uw elektrische leaseintermediair. Het leasen van een elektrische auto in 2018 betekent dat u in aanmerking komt voor een gunstige vier procent bijtelling. Wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws over de Audi e-tron Sportback via onze nieuwspagina. Ook geven onze vriendelijke medewerkers advies over elektrisch rijden en helpen we bij het vinden van een geschikte laadoplossing. Naast de Audi e-tron Sportback hebben wij diverse (semi-)elektrische Audi e-tron leasemodellen op voorraad, zoals de Audi Q7 en de A3 Sportback. Bekijk onze voorraad elektrische auto’s en vraag online een leaseofferte aan.

Bron: Audi

Relevante artikelen

Getest: de Audi e-tron gaat op avontuur in de woestijn

17-10-2018 | Een elektrische auto is zeer geschikt om efficiënt en voordelig te rijden. Maar me...

Lees verder

Eindelijk officieel: de elektrische Audi e-tron! Begin 2019 in Nederland

18-09-2018 | We hebben er lang op moeten wachten, maar de Audi e-tron heeft eindelijk zijn camo...

Lees verder

Audi Q8 prijs bekend, hightech SUV van Audi nu te bestellen

20-07-2018 | Audi heeft de vanafprijs bekendgemaakt van de Q8, zijn allernieuwste premium SUV....

Lees verder

Veelbelovende elektrische auto's voor 2018/2019 [UPDATE]

16-07-2018 | Automobilisten gaan een aantal spannende jaren tegemoet! Dankzij de ontwikkeling v...

Lees verder