ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogAudi gaat ook SUV topmodel Q8 als plug-in hybri...

Audi gaat ook SUV topmodel Q8 als plug-in hybride leveren

02-11-2020

Audi gaat ook SUV topmodel Q8 als plug-in hybride leveren

Audi houdt het tempo er flink in met het elektrificeren van modellen. Waar eind vorig jaar de Q7 al een Plug-in Hybride uitvoering kreeg en dit jaar de Q5, is het nu de beurt aan Audi’s grootste en meest luxe SUV. De Q8 in PHEV uitvoering krijgt Q8 TFSI e als officiële naam en kan zo’n 45 kilometer volledig elektrisch rijden op een volle accu. Dit is dankzij een verbeterd accupakket ten opzichte van dat in de Q7. De Q8 plug-in hybride is nu bestellen bij ActivLease!

Keuze uit 2 krachtige motoren met een verbeterd accupakket

De Q8 PHEV is te leasen met 2 benzinemotoren: de Q8 TFSI 55 e en de Q8 TFSI 60 e. De Q8 55 krijgt een totaal vermogen van 381 pk en kan in 5,8 seconden accelereren naar 100 kilometer per uur. De Q8 60 wordt nog krachtiger, met een vermogen van maar liefst 462 pk. Hiermee sprint de auto in 5,4 seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur. Audi heeft het accupakket uit de Q7 PHEV weten te verbeteren. De accu heeft nu 0,5 kWh meer capaciteit. Hierdoor is een volledig elektrische actieradius mogelijk van 44 tot 47 kilometer. Dit is iets meer dan de Q7 PHEV van vorig jaar. Ondanks de extra capaciteit en actieradius is de accu ook nog 40 kilo aan gewicht krijtgeraakt.

De elektrische actieradius is in te zetten wanneer u wilt

Onderweg denkt de Q8 altijd met u mee om zo efficiënt mogelijk te rijden. Standaard start de auto in EV-modus en rijdt hij 100% elektrisch. In hybride modus gebruikt de auto beide motoren tegelijk. Wilt u het laatste stukje van de rit elektrisch rijden, bijvoorbeeld in de stad? Dan is het mogelijk om het niveau van de accu te behouden, zodat er genoeg capaciteit overblijft. Daarnaast kunt u een optie selecteren om de accu zoveel mogelijk onderweg op te laden. Hierbij wordt het remmen grotendeels met de elektromotor gedaan, zodat alle energie daarvan in de accu terecht komt. Ook kan de auto stukjes rijden met een uitgeschakelde verbrandingsmotor, want we ook kennen van mild-hybrides. Gelukkig hoeft u bij een lege accu nooit lang te wachten. In 2,5 uur is een lege accu weer helemaal vol te laden.

Een nieuwe Audi PHEV of EV leasen doet u bij ActivLease

Het is nu nog aantrekkelijker om bij de Q8 te kiezen voor een Plug-in Hybride. Waar de reguliere Q8 minstens €123.270 kost, is de PHEV uitvoering er vanaf €93.640. Met een Plug-in Hybride rijdt u bovendien een stuk zuiniger! En ondanks het aanwezige accupakket is er nog steeds 505 liter bagageruimte overgebleven. Neem voor een vrijblijvende leaseofferte contact op met onze medewerkers. Gaat u liever voor een volledig elektrische Audi SUV? Bekijk dan eens de e-tron of de e-tron Sportback. Onze lease adviseurs helpen u graag bij het uitkiezen van een passende leaseauto.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAudi gaat ook SUV topmodel Q8 als plug-in hybri...