ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

'Audi werkt aan elektrische RS6 Avant met 600 pk'

16-11-2021

'Audi werkt aan elektrische RS6 Avant met 600 pk'

Met de RS e-tron GT laat Audi zien waar elektrische auto’s toe in staat zijn als het gaat om prestaties en rijgedrag. Die performance wil het merk binnenkort gaan combineren met ruimtemogelijkheden. In andere woorden: een volledig elektrische stationwagon! Er zou namelijk een elektrische versie van de Audi RS6 Avant op komst zijn met een vermogen van wel 600 pk. Iets dat voor Nederlandse leaserijders als muziek in de oren klinkt.

Elektrische RS6 Avant

Volgens Autocar werkt Audi aan een high-performance estate op basis van de A6 e-tron, waarvan we eerder dit jaar een conceptversie voorbij zagen komen. Een RS6 e-tron Avant dus, als we de benaming van elektrische Audi modellen volgen. Deze moet de prestaties van een elektrisch RS-model combineren met de ruimte van een echte Avant. Overigens wordt de auto niet als vervanger maar als aanvulling gezien op de bestaande RS6 Avant met V8 benzinemotor.

De RS6 e-tron zal aan de buitenkant veel gaan lijken op de A6 e-tron concept. Die heeft een aantal bijzonder futuristische trekjes, zoals in onderstaande video te zien is. Natuurlijk krijgt de Avant een verder doorgetrokken daklijn om meer hoofd- en bagageruimte te creëren achterin.

800 Volt-laadsysteem

De RS6 e-tron wordt, net als andere elektrische topmodellen van Audi, gebouwd op het PPE-platform. Dat heeft een 800 Volt-laadsysteem waarmee het mogelijk is om in tien minuten al 300 km actieradius bij te laden. Andere features zijn luchtvering, vierwielbesturing en torque vectoring. Ideale ingrediënten voor een sportieve stationwagon!

Voordelig een Audi e-tron leasen kan bij ActivLease

Voor meer informatie over de Audi RS6 e-tron hebben we nog even geduld nodig. Volgens de berichten kunnen we in 2023 een productieversie verwachten. Voordat het zover is krijgen we de definitieve versie van de Audi A6 e-tron te zien evenals de Audi Q6 e-tron, de SUV broer daarvan. U hoeft natuurlijk niet te wachten om over te stappen naar een elektrische Audi. U kunt nu al een scherpe leaseofferte aanvragen bij ActivLease en profiteren van de lage bijtelling!

Bron: Autocar

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog'Audi werkt aan elektrische RS6 Avant met 600 p...