ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogAutoverkoop 2020: elektrische auto wint steeds...

Autoverkoop 2020: elektrische auto wint steeds meer terrein

04-01-2021
Autoverkoop 2020: elektrische auto wint steeds meer terrein

Nu het weer januari is kunnen we terugkijken op het jaar 2020. Afgelopen jaar verschenen er veel indrukwekkende en veelbelovende elektrische modellen op de markt, zoals de Polestar 2, Volkswagen ID.3 en de Peugeot e-208. Al deze modellen samen hebben ervoor gezorgd dat een vijfde van de verkochte auto’s in 2020 een elektrische auto was! Dit blijkt uit officiële cijfers van BOVAG. Voor het eerst is daarbij ook de Kia Niro het populairste model van Nederland.

De top 3 van 2020 is volledig elektrisch

In de top 5 van meest geregistreerde modellen van 2020 vinden we 3 elektrische modellen. De nummer één over heel 2020 was de Kia Niro. Op de tweede plaats staat de Volkswagen ID.3. Dat is een indrukwekkende prestatie, aangezien de ID.3 pas sinds de zomer wordt geleverd. Op de derde plaats vinden we de Hyundai Kona. Elektrische SUV’s met veel binnenruimte en een grote actieradius blijken zo erg populaire leaseauto’s. De Volkswagen Polo en Volvo XC40 maken de top 5 compleet.

De instapprijs van elektrisch rijden wordt steeds lager

2020 kan ook wel gezien worden als het jaar dat de elektrische auto zijn intrede deed in de meer betaalbare klasse auto’s en hiermee bereikbaar werd voor een veel grotere groep leaserijders. Zo zagen we bijvoorbeeld de Opel Corsa-e, Peugeot e-208 en Volkswagen ID.3 hun intrede doen in de compactere klasse. Later volgden daar nog modellen zoals de Fiat 500e en Renault Twingo Electric, waarvan de laatste zelfs de voordeligste EV van dit moment is. Samen met het gunstige bijtellingstarief heeft dit voor een grote toename in het aantal EV’s gezorgd.

Lease bij ActivLease nog een voorraad auto met 8% bijtelling

Ook in 2021 blijven volledig elektrische auto’s extra aantrekkelijk om te leasen. De bijtelling op nieuwe modellen bedraagt nu slechts 12%, in plaats van 22% op benzine of hybride modellen. Bovendien heeft ActivLease nog enkele modellen op voorraad met slechts 8% bijtelling! Neem hiervoor contact op met onze medewerkers, of vraag direct een offerte aan!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAutoverkoop 2020: elektrische auto wint steeds...