ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

BMW wil PHEV's maken met 100 kilometer elektrisch bereik

16-06-2020

BMW wil PHEV's maken met 100 kilometer elektrisch bereik

Zou het niet prettig zijn als we straks volledig elektrisch naar ons werk kunnen rijden en voor de langere afstanden de benzinemotor kunnen gebruiken? De meeste plug-in hybrides die op dit moment op de markt zijn kunnen al tot 50 kilometer volledig elektrisch afleggen, wat voor veel leaserijders voldoende is voor hun dagelijkse woon-werk verkeer. BMW heeft de ambitie om op korte termijn hybride auto's te maken die dat elektrische bereik verdubbelen! Op deze manier wordt het voor de lange afstanden steeds aantrekkelijker om voor een PHEV te kiezen in plaats van een diesel.

De verbeterde actieradius is niet alleen voor de grootste modellen

Dat BMW hieraan werkt is voor iedereen goed nieuws. Het doel is namelijk om deze 100 kilometer range in elk segment haalbaar te maken. Hierdoor zal in de toekomst wellicht ook de 1 en 2 serie als PHEV met een grote actieradius te leasen zijn. Nu zijn het vooral de grotere modellen die ook een grotere elektrische actieradius hebben, zoals nu ruim 60 kilometer voor de 3 Serie.

Verder heeft BMW nog slimme technologie in petto om dit bereik optimaal in te zetten. Uw BMW kan bijvoorbeeld nu al zogenaamde eDrive Zones herkennen in grote steden. De auto zal dan bij het binnen rijden van de stad volledig automatisch overschakelen naar elektrische aandrijving, zodat u elke stad met een milieuzone in mag.

Met een plug-in hybride trekt u zonder problemen een caravan

Ook als u in de zomervakantie met zakelijke leaseauto en een caravan op pad wilt, is een plug-in hybride een uitstekende keuze. Met de brandstofmotor legt u lange afstanden af zonder over laden na te hoeven denken. Daarnaast is het met een volledig elektrische auto niet altijd mogelijk om een caravan te trekken. Maar met de BMW X5 PHEV trekt u bijvoorbeeld al tot 2.700 kilo mee achter de auto.

BMW heeft grootse ambities voor elektrificatie

BMW kan nu nog niet zeggen wanneer ze de 100 kilometer volledig elektrisch gaan bereiken met hun PHEV modellen. De ambities zijn in elk geval groot, want de komende 2 jaar wil BMW zeker 25 modellen met een elektromotor kunnen leveren. Aan het einde van 2020 moet de teller al op de helft  staan. Nu al kunt u diverse modellen zoals de X3 en de nieuwe 5 Serie hybride leasen bij ActivLease. Neem daarvoor contact op met een van onze medewerkers.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBMW wil PHEV's maken met 100 kilometer elektris...