ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogBMW's en MINI's krijgen vegan interieur vanaf 2...

BMW's en MINI's krijgen vegan interieur vanaf 2023

12-09-2022
BMW's en MINI's krijgen vegan interieur vanaf 2023

Autofabrikanten zijn druk bezig om hun CO2-uitstoot te verminderen. Niet alleen door steeds meer elektrische modellen te produceren, maar ook door kleinere innovaties. Zo brengt BMW Group vanaf 2023 hun eerste auto’s uit met een volledig veganistisch interieur. Er worden dan bijna geen dierlijke producten meer gebruikt in BMW’s en MINI’s. Een grote en belangrijke stap qua duurzaamheid!

Nieuwe premium uitstraling

Het einde van echt lederen bekleding is dus nabij. Maar dat betekent niet dat het vegan interieur onder gaat doen voor de huidige materialen. BMW Group heeft veel moeite gestoken in het vinden van de perfecte vervanging. Zo is er voor de stuurwielbekleding een materiaal gebruikt dat sterk lijkt op leer. “Het moet voldoen aan veeleisende criteria op het gebied van gevoel, premium uitstraling en slijtvastheid”, aldus BMW in hun persbericht.

Korreleffect

BMW wil dezelfde premium beleving benaderen met de milieuvriendelijke interieurs. Wel voegen ze een nieuw ‘korreleffect’ toe om het toch een beetje te onderscheiden van echt leer. Het moet natuurlijk wel een beetje opvallen dat de Duitsers zoveel moeite in hun CO2-reductie stoppen. Met deze stap worden er al bijna geen dieren meer gemoeid bij de BMW en MINI-interieurs.

Bijna 100 procent vegan

De BMW Group haalt bijna de volle honderd procent voor hun vegan interieur. Iets minder dan één procent van elk interieur bevat nog dierlijke materialen. BMW noemt wat voorbeelden: "Het gaat dan bijvoorbeeld om stoffen zoals gelatine in beschermende coatings, lanoline in lakken, talg als additief in elastomeer en bijenwas als vloeimiddel voor lakken.”

BMW en Mini vegan interieur 2023

Maar vooruitgang is het zeker. Alleen al het imitatieleer zorgt voor een CO2-reductie van maar liefst 85 procent op ieder stuurwiel. Met deze innovaties voldoet BMW Group niet alleen aan steeds strengere overheidsnormen wereldwijd, ook consumenten in Europa, China en de VS gaan steeds actiever zoeken naar bijvoorbeeld een vegan vriendelijke BMW 5 Serie of Mini Cooper. Zo verwacht BMW.

BMW of MINI leasen bij ActivLease

Vanaf 2023 worden de nieuwe vegan interieurs als optie doorgevoerd bij alle BMW- en MINI-modellen. Nu al interesse in een van deze modellen? Wij hebben de complete BMW en MINI range beschikbaar bij ActivLease. Met name de elektrische modellen zoals de BMW i4 en Mini Electric zijn dit jaar interessant vanwege de lagere bijtelling en andere fiscale voordelen. Onze vriendelijke medewerkers vertellen u graag alles erover en kunnen ook een vrijblijvende leaseofferte maken.

Tags
BMW Mini
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogBMW's en MINI's krijgen vegan interieur vanaf 2...