ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDankzij Google Maps staat u nu altijd bij de go...

Dankzij Google Maps staat u nu altijd bij de goede laadpaal

21-11-2022

Dankzij Google Maps staat u nu altijd bij de goede laadpaal

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en het aantal elektrische auto’s op de weg blijft snel toenemen. Daarom worden populaire navigatie apps steeds meer ingericht op het rijden met een elektrische auto. Zo ook Google Maps. Door een nieuwe update is het vinden van een geschikte laadpaal nu net zo eenvoudig als het vinden van een tankstation. Wij nemen de belangrijkste nieuwe functies met u door.

Altijd de juiste stekker

Het was al mogelijk om in Google Maps het aantal beschikbare kW’s bij laadpunten te zien, maar nu  doet Google een stapje extra voor elektrische rijders. Het is namelijk mogelijk om te filteren op het soort stekker, zoals bijvoorbeeld een openbaar laadpunt of een snellader. Naast alleen filteren is het ook mogelijk om in de app in te stellen wat voor laadpoort uw auto heeft, bijvoorbeeld CCS, Tesla of Chademo. Google laat dan alleen de laadpunten zien waar u ook echt met uw leaseauto kunt opladen. Zo staat u altijd bij een geschikt laadpunt!

Sorteren op laadvermogen

Naast het soort stekker is het ook mogelijk om te sorteren op laadvermogen. Als u onderweg snel even wat extra actieradius wilt laden bij een snellader, kunt u hiervoor dus snel een geschikt laadpunt voor vinden. Het werkt heel simpel: typ in de zoekbalk in ‘laadpaal’ of ‘laadpalen’. Dan komen er een aantal filters in beeld waarbij u snel het soort stekker of laadvermogen kunt selecteren. Daarnaast is het ook mogelijk om in de app aan te geven dat u een elektrische auto rijdt. Dan berekent Google altijd de meest efficiënte route.

Zakelijke leaseauto met Google ingebouwd

Met het steeds verder groeiende aantal laadpunten en snelladers maken deze functies van Google Maps het een stuk makkelijker en overzichtelijker om een laadpunt in de buurt te vinden. Wilt u het nog makkelijker maken? Er zijn zelfs leaseauto’s met Google Maps ingebouwd. Hiervoor kunt u kijken naar de Polestar 2, Volvo XC40 Recharge of de Renault Megane E-Tech. Informeer gerust bij onze lease adviseurs, of vraag direct een vrijblijvende lease aanbieding aan.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDankzij Google Maps staat u nu altijd bij de go...