ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>De Auto van het Jaar 2018 is... De Volvo XC40!...

De Auto van het Jaar 2018 is... De Volvo XC40! Lease de SUV bij ActivLease

06-03-2018

De Auto van het Jaar 2018 is... De Volvo XC40! Lease de SUV bij ActivLease

De Volvo XC40 is door Europese journalisten uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2018. De Zweedse crossover rekende in de jaarlijkse verkiezing af met de concurrenten en mag zich daarmee de opvolger noemen van de Peugeot 3008. Het is tevens de allereerste Volvo die de verkiezing wint. Wilt u weten wat het leasen van de Volvo XC40 zo bijzonder maakt? En wat de Nederlandse juryleden vinden? Lees er alles over bij ActivLease, uw Volvo lease expert.

Eerste titel voor Volvo

Nog nooit won Volvo de prijs voor Auto van het Jaar. Maar met de XC40 heeft de Zweedse fabrikant de prestigieuze titel eindelijk te pakken. “De timing is perfect”, zegt Volvo President Håkan Samuelsson. “Voor de eerste keer in het bestaan biedt Volvo wereldwijd drie premium SUV’s aan. De XC40 zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere groei van Volvo.” Met een geavanceerde uitrusting en een stekkerversie in aantocht is de XC40 voorbereid op de toekomst. Ook hoopt Volvo met zijn derde en kleinste SUV een jongere doelgroep aan te spreken.

Seat Ibiza

De Volvo XC40 kreeg van de vakjury een totaal van 325 punten toebedeeld, een score die meer dan genoeg bleek voor de eindzege. Op gepaste afstand volgt de Seat Ibiza. De populaire Spaanse hatchback is geëindigd op de tweede plaats met 242 punten. De BMW 5-serie ontving 226 punten en maakt daarmee de top drie compleet. De Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, Citroën C3 Aircross en Kia Stinger waren ook genomineerd, maar vallen uiteindelijk buiten het podium.

Een fijne stads-SUV

Net als voorgaande jaren bestaat de jury uit journalisten uit heel Europa. Jaco Bijlsma (Autovisie), Ton Roks (Octane) en Gert Wisse (ANWB) vormden dit keer de Nederlandse inbreng. Het trio roemt de Volvo XC40 om zijn functionaliteit, comfort en veiligheidsvoorzieningen. De XC40 is ‘een fijne stads-SUV’ en met de volledig elektrische variant op komst ‘meteen klaar voor de toekomst’. Andere pluspunten zijn volgens de jury zijn goede looks, opbergmogelijkheden en bagageruimte.

Volvo XC40 leasen doet u bij ActivLease!

Bent u ook al overtuigd van de Volvo XC40? U kunt voor de nieuwe Auto van het Jaar reeds een leaseofferte aanvragen bij ActivLease. Een XC40 leasen kan al voor de lage prijs van € 523,- per maand. De XC60 en XC90 bieden wij ook aan voor een uiterst scherp maandtarief. Onze vriendelijke medewerkers berekenen graag voor u een voorstel op maat. Naar verwachting komt volgend jaar een XC40 met elektrische aandrijving op de markt. Blijf ActivLease dus goed volgen, wij houden u op de hoogte van alles omtrent Volvo leasing!

Bron: Car of the Year

Relevante artikelen

Deze 7 leaseauto's zijn genomineerd voor Auto van het Jaar 2018

28-11-2017 | De finalisten voor de titel Auto van het Jaar 2018 zijn bekendgemaakt. Een selecti...

Lees verder

Veelbelovende elektrische auto's voor 2018/2019 [UPDATE]

16-07-2018 | Automobilisten gaan een aantal spannende jaren tegemoet! Dankzij de ontwikkeling v...

Lees verder

Volvo XC40 'overtreft alle verwachtingen', Volvo breidt productie uit

11-07-2018 | De Volvo XC40 is de nieuwste SUV van Volvo en tevens één van de populairste leasea...

Lees verder

Nieuwe Volvo S60 ziet het levenslicht, krijgt twee plug-in hybride versies

22-06-2018 | Na de nieuwe V60 heeft Volvo nu ook de nieuwe generatie S60 officieel gepresenteer...

Lees verder
Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.2/10
Joost Klaver
Nikki Bousie
Maarten Oortman
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.