ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe elektrische auto van Citroën: dit is wat we...

De elektrische auto van Citroën: dit is wat we weten

07-08-2019

De elektrische auto van Citroën: dit is wat we weten

Terwijl bekende automerken als Peugeot en Opel dit jaar hun nieuwe generatie elektrische auto in de spotlights zetten, heeft Citroën nog niet van zich laten horen. Het stekkermodel van de Franse autobouwer komt naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar op de markt. De volgende grote stap dus voor het merk en een ontwikkeling die we bij ActivLease zeker aanmoedigen! Maar wat weten we eigenlijk over de elektrische auto van Citroën?

Citroën C4 electric

De Citroën C4 werd vorig jaar uit productie gehaald en moest zijn plekje afstaan aan de C4 Cactus. Toch staat de hatchback in 2020 alweer voor een comeback. De Fransen gaan hem compleet vernieuwen en bieden naast benzine en dieselmotoren een volledig elektrische variant aan, zo weet het merk te vertellen tegenover Auto Express. Daarmee wordt de C4 electric de eerste elektrische personenwagen van Citroën sinds de C-Zero. Het merk hoopt hiermee de strijd aan te kunnen gaan met andere elektrische auto’s, zoals de Volkswagen ID.3.

Gewaagd ontwerp

De nieuwe Citroën C4 moet een gewaagd ontwerp krijgen maar hoe de auto eruit komt te zien weten we op dit moment niet. We verwachten een mooie doorontwikkeling van het vorige model (zie afbeelding hieronder). De elektrische variant zal in de basis dezelfde looks hebben met unieke details zoals een gesloten grille, speciale badges en aerodynamische velgen. Een logische aanpak voor auto’s met meerdere soorten aandrijving. Een herkenbaar design maakt de elektrische overstap namelijk een beetje gemakkelijker.

Citroën C4 hatchback

50 kWh accupakket

De Citroën C4 electric gaat dezelfde techniek gebruiken als andere modellen van moederbedrijf PSA Group, waaronder de Peugeot e-208, Opel Corsa-e en DS 3 Crossback E-Tense. Die beschikken allemaal over een 50 kWh accupakket en hebben een elektrisch rijbereik van ruim 300 kilometer. De elektrische auto van Citroën kan ongetwijfeld vergelijkbare cijfers overleggen. Dat belooft weer een mooi alternatief voor zakelijke rijders!

Alles over de elektrische Citroën bij ActivLease

De elektrische omslag van Citroën is in aantocht en het is te verwachten dat het merk naast de C4 ook andere modellen gaat elektrificeren. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent Citroën en elektrische auto’s? Houd dan onze nieuwspagina goed in de gaten. Als intermediair hebben wij alle Citroën modellen beschikbaar voor leasing en u kunt ze direct online bekijken.

Bron: Auto Express

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe elektrische auto van Citroën: dit is wat we...