ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

De nieuwe Kia Sportage heeft duidelijke invloeden van de EV6

10-06-2021

De nieuwe Kia Sportage heeft duidelijke invloeden van de EV6

Kia heeft de eerste afbeeldingen van de nieuwe Sportage vrijgegeven. In het nieuwe uiterlijk zijn duidelijk elementen van de EV6 terug te zien. Met de elektrische EV6, die dit voorjaar werd gepresenteerd, heeft Kia een opvallende nieuwe designtaal geïntroduceerd. Compleet met een nieuw logo slaat het merk duidelijk een andere richting in. De vijfde generatie Sportage borduurt hier dus op voort. De populaire SUV van Kia moet eind dit jaar in Nederland te leasen zijn.

De Kia Sportage wordt een stuk sportiever

De nieuwe Sportage is de eerste Kia die na de EV6 deze nieuwe looks krijgt. Het nieuwe logo pronkt op het randje van de motorkap en de grille heeft opvallende scherpe vormen. De meer ronde vormen van de huidige Sportage maken plaats voor een sportieve, strakke look. De dagrijverlichting geeft de SUV een geheel eigen gezicht en loopt door langs de motorkap. Ook aan de achterkant zijn de invloeden van de EV6 duidelijk. De Sportage krijgt een doorlopende strook verlichting over de kofferbak, vlak onder de achterruit. De verlichtingsunits aan beide kanten zijn smal en lopen op een sportieve manier schuin af.

Kia Sportage

Interieur met een groot doorlopend scherm

Ook het interieur heeft een forse make-over gekregen. Wat als eerste opvalt is het grote doorlopende scherm achter het stuur en in de middenconsole. Hiermee maakt de vijfde generatie Sportage een grote sprong in digitalisering. Fysieke knoppen zijn niet helemaal verdwenen, want onder het scherm zijn er nog een aantal te vinden. Een leuk detail is verder dat de vormen van de ventilatieroosters overeen komen met die van de led koplampen.

Kia Sportage interieur

De Kia Sportage leasen bij ActivLease

Het heeft er alle schijn van dat we de nieuwe Kia Sportage met recht een nieuwe generatie mogen noemen. Richting het einde van dit jaar moet de SUV in Nederland te leasen zijn. In september maakt Kia meer bekend over de verschillende uitvoeringen en aandrijflijnen. Wij hopen uiteraard ook op een mild hybride en een plug-in hybride uitvoering. Hou ActivLease in de gaten voor al het nieuws over de nieuwe Kia Sportage én voor de prijzen. Gaat u liever voor de elektrische Kia EV6? Hiervoor kunt u bij ons al een vrijblijvende leaseofferte aanvragen.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe nieuwe Kia Sportage heeft duidelijke invloed...