ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

De nieuwe Kia Sportage is definitief en komt ook als plug-in hybride

02-09-2021

De nieuwe Kia Sportage is definitief en komt ook als plug-in hybride

Aan het begin van de zomer was de compleet vernieuwde Kia Sportage voor het eerst te bewonderen. Dit was echter de verlengde, Aziatische variant. Nu is ook de Sportage zoals hij straks in Nederland te leasen zal zijn uit de doeken gedaan. De Europese Sportage is een stukje korter, maar de spraakmakende nieuwe looks zijn verder ongewijzigd. De Sportage is straks te leasen met verschillende aandrijflijnen, die allemaal hulp krijgen van een elektromotor. Nog eind dit jaar staat hij bij de dealers!

EV6 looks met meer ruimte dan zijn voorganger

De nieuwe Sportage is pas de tweede Kia die volgens de nieuwe designtaal is getekend, na de eveneens opvallende EV6. De boemerang vormige koplampen geven de Sportage een geheel eigen gezicht en maken hem zelfs in het donker herkenbaar. De grove structuur van de grill zorgt voor een sportieve uitstraling. Aan de achterkant zien we in de gebruikte lijnen ook duidelijk overeenkomsten met de EV6. Al is de Europese variant dus iets korter, de Sportage meet nog steeds een lengte van 4,52 meter en is daarmee 4 centimeter langer dan de vorige generatie. Dit zorgt voor 587 liter bagageruimte. Met de achterbank plat wordt dit maar liefst 1.776 liter.

Kia Sportage

Een compleet nieuw interieur

Aan de buitenkant heeft de nieuwe Sportage al een flinke upgrade gehad over zijn voorganger, in het interieur kunnen we spreken van een complete metamorfose. Het meest opvallend zijn de twee 12,3 inch schermen, die optisch in elkaar over lijken te lopen. De eigenzinnig vormgegeven ventilatieroosters geven het dashboard een moderne en kwalitatief hoogstaande look. Het infotainmentsysteem kan door Kia over-the-air ge-update worden, waardoor achteraf nog nieuwe functies kunnen worden toegevoegd.

Kia Sportage interieur

Volop geëlektrificeerde aandrijving

De Kia Sportage is in de basisuitvoering te leasen met een 150 pk sterke benzinemotor met mild-hybride techniek. Daarboven staat de Sportage Hybrid, die voorzien is van een 180 pk sterke benzinemotor en een 66 pk sterke elektromotor. Bovenaan het gamma staat de PHEV uitvoering, die een 13,8 kWh accupakket krijgt en een systeemvermogen van maar liefst 265 pk. Hoe ver daarmee volledig elektrisch gereden kan worden, houdt Kia nog even voor zichzelf.

Eind dit jaar nog moet de nieuwe Kia Sportage in Nederland te leasen zijn. De prijzen worden tegen die tijd bekend gemaakt, dus hou ActivLease in de gaten voor het laatste nieuws. Liever een volledig elektrische Kia leasen? Dan kunt u een vrijblijvende leaseofferte aanvragen voor de opvallende EV6!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe nieuwe Kia Sportage is definitief en komt oo...