ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe nieuwe Range Rover Sport krijgt een eigen ge...

De nieuwe Range Rover Sport krijgt een eigen gezicht meer dan 500pk!

11-05-2022

De nieuwe Range Rover Sport krijgt een eigen gezicht meer dan 500pk!

Eerder dit jaar konden we al kennis maken met de volledig vernieuwde Range Rover, en nu krijgt ook de Range Rover Sport een compleet nieuwe generatie. Op het gebied van design krijgt de Range Rover Sport meer eigen identiteit, en is daardoor beter te onderscheiden van de 'reguliere' Range Rover. Wat de twee nieuwe Range Rovers gemeen hebben is de inzet van verschillende soorten elektrische aandrijving. Zo komen er mild-hybrides, plug-in hybrides, een V8 met 530 pk én zelfs een volledig elektrische variant.

Een eigen gezicht voor de Range Rover Sport

De Range Rover Sport moet een wendbaarder karakter bieden dan de reguliere Range Rover. Hij is daardoor iets kleiner van formaat, maar meet nog altijd 4,95 meter. Waar de vorige generatie Sport nog lastig te onderscheiden was van de Range Rover, krijgt de nieuwe Range Rover Sport meer eigen gezicht. De koplampen zijn duidelijk smaller dan bij de grote Range Rover en de grille heeft een sportievere en gemene look. Ook aan de achterkant zien we grote verschillen. Waar de Range Rover smalle verticale achterlichten heeft, krijgt de Range Rover sport juist brede en platte lichtunits.

114 kilometer elektrisch rijden met de PHEV

Voor wie straks een Range Rover Sport wil leasen is er volop keuze in de aandrijving. Naast drie mild-hybride uitvoeringen met dieselmotor verschijnen er twee plug-in hybrides. Deze krijgen een zes-in-lijn benzinemotor en heten P440e en P510e. De PHEV uitvoeringen bieden respectievelijk 440 pk en 510 pk, maar kunnen dankzij een 38,2 kWh accupakket ook maximaal 114 kilometer volledig elektrisch rijden. Gaat u voor maximaal sportief rijden? De Range Rover Sport PHEV’s kunnen in zo’n 5,5 seconden accelereren tot 100 kilometer per uur!

De nieuwe Range Rover Sport

Range Rover leasen bij ActivLease

Naast de uitvoeringen met elektrische hulpmotor en stekker verschijnt er ook een ultra krachtige V8 variant. Deze levert een indrukwekkende 530 pk en sprint in slechts 4,5 seconden naar de 100. Daarnaast kondigt Land Rover ook de komst van een elektrische uitvoering aan, maar daarvoor moeten we nog geduld hebben tot 2024. Voor de Nederlandse leaserijder zullen vooral de PHEV uitvoeringen interessant zijn. De prijzen beginnen bij 104.548 euro. Onze leaseadviseurs helpen u graag bij het samenstellen van uw ideale Range Rover Sport.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe nieuwe Range Rover Sport krijgt een eigen ge...