ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe Tesla Model 3 (2021) heeft nóg meer actierad...

De Tesla Model 3 (2021) heeft nóg meer actieradius dankzij een warmtepomp

07-05-2021

De Tesla Model 3 (2021) heeft nóg meer actieradius dankzij een warmtepomp

Eind vorig jaar heeft de Tesla Model 3 een upgrade gekregen die diverse verbeteringen doorvoerde voor Tesla’s populairste model. Een van de meest waardevolle aanpassingen is dat de Model 3 nu standaard voorzien is van een warmtepomp. In deze blog leggen we uit waarom een warmtepomp een goede toevoeging is voor een elektrische auto. De Tesla Model 3 2021 is natuurlijk al te leasen bij ActivLease. Vraag hiervoor een vrijblijvende leaseofferte bij ons aan.

Het interieur verwarmen kost minder energie

Een warmtepomp is erg handig bij een EV, omdat hij op verschillende manieren bijdraagt om de actieradius te optimaliseren en vergroten. Om te beginnen wordt de warmtepomp gebruikt om het interieur te verwarmen. Voorheen had de Model 3 hiervoor een reguliere kachel. Een nadeel hiervan is dat het veel energie kost om de auto warm te houden bij koud weer. In tegenstelling tot bij een verbrandingsmotor kan er bij een elektromotor geen restwarmte van de motor worden gebruikt voor het interieur. Al deze energie moet dus van de accu komen en dit heeft daarom ook invloed op de actieradius. Met een warmtepomp is dit verleden tijd.

De warmtepomp zorgt voor een optimale actieradius

Naast het interieur kan de warmtepomp ook het accupakket van de auto op temperatuur houden. Het accupakket van EV’s is gevoelig voor extreme temperaturen en dit beïnvloed ook de actieradius. De warmtepomp zorgt ervoor dat het accupakket altijd op de juiste temperatuur wordt gehouden, waardoor de energie in de accu het meest efficient wordt gebruikt. Navigeert u naar een Supercharger laadstation? Dan verwarmt de Tesla het accupakket onderweg alvast voor, zodat de optimale laadsnelheid kan worden gehaald.

Tesla Model 3 2021 leasen bij ActivLease

De actieradius van de Tesla Model 3 was al een van de meest indrukwekkende onder de EV’s, maar dankzij de toevoeging van een warmtepomp kunnen daar tot wel tientallen kilometers bij komen. De Long Range variant heeft nu een actieradius van maar liefst 614 kilometer! Ook de ruimere Model Y, wat de eerste compacte SUV wordt van Tesla, is standaard al voorzien van een warmtepomp. De Model Y moet eind dit jaar in Nederland te leasen zijn en is bij ons al te reserveren. De Model 3 is direct uit voorraad te leasen, zodat u snel kunt instappen. Vraag daarvoor hier een vrijblijvende offerte aan.

Tags
Tesla
Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe Tesla Model 3 (2021) heeft nóg meer actierad...