ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogDe vernieuwde Audi Q5 heeft een wereldprimeur m...

De vernieuwde Audi Q5 heeft een wereldprimeur met innovatieve OLED achterlichten

31-07-2020

De vernieuwde Audi Q5 heeft een wereldprimeur met innovatieve OLED achterlichten

Audi heeft de Q5 voorzien van een opfrisbeurt. De middelgrote SUV is na zijn introductie in 2017 uitgegroeid tot een van Audi’s populairste modellen en dus is het nu tijd voor een vernieuwing. Naast een vanzelfsprekend aangescherpt uiterlijk is het interieur van de Q5 nu uitgerust met een touchscreen. De opvallendste nieuwigheid is misschien wel de optionele OLED achterlichten. Hiervan is het patroon aan te passen door de berijder, maar volgens Audi is dit nog maar het begin! De vernieuwde Audi Q5 is vanaf eind dit jaar te leasen bij ActivLease.

Uiterlijk en innerlijk zijn weer helemaal bij de tijd

Met zijn facelift is de Q5 weer helemaal bij de tijd met de rest van de Audi familie. Vooral de grill is onder handen genomen met een breder ontwerp en dunnere randen rondom. LED koplampen zijn standaard en het vernieuwde ontwerp heeft een 3D effect. Binnenin heeft elke Q5 nu een 10 inch touchscreen, dat centraal op de middenconsole is geplaatst. De ronde MMI navigatieknop kan daarmee met pensioen. Slimme Audi Connect functies zoals car-to-x kunnen helpen met het vinden van een parkeerplaats of een adviessnelheid aangeven om bij het volgende verkeerslicht groen te krijgen. Met ‘functions on demand’ kunnen opties achteraf worden geinstalleerd, via een systeem zoals we ook zien op de Volkswagen ID.3.

OLED achterlichten moeten de nieuwste innovatie worden

De opvallendste nieuwe feature van de Q5 is zelfs een wereldprimeur: digitale OLED achterlichten. Doordat de lichtunits uit drie lichtsegmenten bestaan is het mogelijk om verschillende designs te maken. In de nieuwe Q5 kunt u kiezen uit meerdere lichtsignatures, met specifieke animatie voor bij het in- en uitstappen. Daarbij verandert het ontwerp van de verlichting ook per rijstand van de auto. Hoewel dit vooral een gimmick lijkt, denkt Audi dat dit het begin is van betere communicatie tussen voertuigen onderling en ook  bijvoorbeeld voetgangers. Een geparkeerde Q5 zal namelijk al lichtsignalen geven als een andere auto binnen 2 meter afstand komt.

Dankzij PHEV altijd elektrisch op het juiste moment

De vernieuwde Q5 is naar verwachting eind dit jaar te leasen zijn als plug-in hybride. Dankzij de slimme techniek rijdt u op benzine, volledig elektrisch, of een combinatie daarvan. Tijdens lange ritten wordt de accu bovendien bijgeladen zodat u het laatste stukje weer voldoende elektrische actieradius heeft. De leaseprijzen worden later bekend gemaakt, dus blijf ActivLease volgen voor het laatste nieuws!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDe vernieuwde Audi Q5 heeft een wereldprimeur m...