ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogDiesels zijn binnen paar jaar verdwenen, zegt E...

Diesels zijn binnen paar jaar verdwenen, zegt EU-toezichthouder

01-06-2018

Diesels zijn binnen paar jaar verdwenen, zegt EU-toezichthouder

Een gepeperde uitspraak van EU-commissaris voor industrie, Elzbieta Bieńkowska. De Poolse commissaris zegt in een interview dat dieselauto’s hun langste tijd gehad hebben. De politica denkt dat ze binnen een paar jaar volledig verdwenen zullen zijn voor minder vervuilende benzineauto’s en het veel milieuvriendelijkere alternatief, de elektrische auto. ActivLease is net als Bieńkowska voorstander van elektrisch rijden en wij verwachten een elektrische omslag in de nabije toekomst. U kan reeds veel interessante elektrische auto’s leasen zoals de Nissan Leaf, BMW i3 en Hyundai Kona Electric. Vraag een leaseofferte aan en profiteer van de vriendelijke bijtelling van vier procent.

Elektrische omslag door dieselschandaal

De toezichthouder doet de uitspraak in een interview met Bloomberg en noemt het Volkswagen dieselschandaal als keerpunt. De Duitse fabrikant gaf in september 2015 toe op grote schaal software te gebruiken die dieselauto’s in testen minder vervuilend doet lijken. Sindsdien heeft Volkswagen samen met de Duitse overheid de bezem door het bedrijf gehaald en richt het zich meer op elektrisch rijden. Het bedrijf wil tegen 2025 circa drie miljoen elektrische auto’s verkopen en heeft daarvoor veertig miljard euro beschikbaar gesteld.

Volkswagen e-Golf

Europese accu’s

Volgens politica Bieńkowska heeft het dieselschandaal het ‘sentiment in de samenleving over emissies en schone auto’s’ flink geraakt. Maar daar ligt ook een kans vertelt ze. In de Europese Unie rijdt thans de helft van de auto’s op diesel. Met nieuwe interesse en investeringen kunnen automobilisten snel overtuigd worden om elektrisch te gaan leasen. De EU kan daar zelfs een voortrekkersrol in spelen ten opzichte van de VS en China. Zo kijkt de Europese Commissie samen met de industrie naar de productie van Europese accu’s. ‘Het is het soort project dat een lidstaat niet alleen van de grond kan krijgen.’ De Europese commissie heeft ook meer zeggenschap gekregen over de keuring van auto’s. In het bijzonder zijn de roetmetingen de afgelopen jaren uiterst verscherpt maar de Commissie mag nu ook boetes opleggen aan fabrikanten en terugroepacties eisen.

Elektrisch leasen met vriendelijke bijtelling? Daarvoor kiest u ActivLease

Nederland en de EU staan aan de vooravond van een elektrische omslag en dat zal opmerkelijk snel kunnen verlopen. China is bijvoorbeeld een uiterst vervuilend land maar reeds verantwoordelijk voor vijftig procent van de elektrische autoverkoop in de hele wereld. De elektrische omslag kan dus snel gaan en ActivLease helpt u graag een handje mee. Vraag onze vriendelijke medewerkers naar een leaseofferte voor uw elektrische auto en profiteer in 2018 van de vriendelijke bijtelling van vier procent. U kan onze voorraadmodellen hier bekijken maar ook om advies vragen. ActivLease maakt u klaar voor de elektrische omslag.

Bron: NU.nl

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDiesels zijn binnen paar jaar verdwenen, zegt E...