ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Dit weten we over de nieuwe Volkswagen Golf 8, onthulling 24 oktober

15-10-2019

Dit weten we over de nieuwe Volkswagen Golf 8, onthulling 24 oktober

Het wachten is nu echt bijna voorbij. Op 24 oktober trekt Volkswagen officieel het doek van de nieuwe, achtste generatie Volkswagen Golf. Een volledig nieuwe Golf is het altijd waard om naar uit te kijken, want het gaat om een evolutie van een icoon onder de auto’s. Wat is er al bekend over dit volgende hoofdstuk in de Golf-geschiedenis? ActivLease zoekt het voor u uit.

Een slecht bewaard geheim

Omdat de Golf zo’n iconisch model is blijft Volkswagen vaak voorzichtig met veranderingen aan het design. Ondanks dat de auto nog niet officieel is onthuld, zijn er al meerdere beelden van verschenen. Zo is de Golf 8 al gespot tijdens testritten, vaak met camouflage of een onvolledig design. Meer recent zijn er afbeeldingen ‘gelekt’ van een fotoshoot met het definitieve design en zette Volkswagen een schets online van de nieuwe Golf, die u hierboven kunt zien.

Flink gewijzigd front

Wat kunnen we hieruit opmaken? De voorkant kent verrassend veel veranderingen. De scherp gelijnde koplampen bepalen het gezicht  van de auto en de grill, met in het midden het VW logo, is een stuk smaller geworden. De onderbumper is juist vergroot, met opvallende  lamellen voor een sportieve GTI-achtige look. Ook aan de achterkant is de verlichting het eerste dat opvalt. Verder is de horizontale lijn aanwezig die we kennen van de laatste generatie Polo en T-Roc. Het zijaanzicht lijkt minder te zijn veranderd zodat de auto meteen herkenbaar blijft als Golf.

De volgende stap in digitalisering

De grootste veranderingen voor de Golf lijken zich in het interieur te bevinden. Op door Volkswagen gepubliceerde schetsen is het interieur volledig anders. Het ziet er naar uit dat Volkswagen kiest voor bediening via aanraakschermen. De ventilatieroosters zijn naar onder verplaatst om ruimte te maken voor een groot infotainmentdisplay. Volkswagen heeft ook al aangegeven dat de Golf 2020 de toon zal zetten in digitalisering en connectiviteit, dus dat beloofd veel innovaties. Ook verwachten we meer en uitgebreidere systemen die deels autonoom rijden mogelijk maken.

Volg de VW Golf 8 introductie bij ActivLease

Over de leverbare motoren voor de Golf 8 is nog niets bekend, maar volgens Volkswagen zijn ze efficiënter dan ooit. Een versie met elektromotor zal er niet komen, want de Volkswagen e-Golf neemt afscheid. Het Duitse merk zet namelijk volledig in op de elektrische ID.3. De Nederlandse marktintroductie van de nieuwe Golf staat gepland voor maart 2020, dus zorg dat u ActivLease in de gaten blijft houden voor al het nieuws. Wilt u nog voordelig rijden in de elektrische Golf en gebruik maken van 4% bijtelling? Vraag vandaag nog een vrijblijvende leaseofferte aan!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDit weten we over de nieuwe Volkswagen Golf 8,...