ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Duitsland krijgt 1.000 extra laadstations voor elektrische auto's langs Autobahn

19-07-2017

Duitsland krijgt 1.000 extra laadstations voor elektrische auto's langs Autobahn

De Duitse energieleverancier EnBW heeft aangekondigd dat het 1.000 nieuwe laadstations gaat plaatsen langs de Autobahn. Het laadnetwerk voor elektrische auto’s in Duitsland wordt daarmee 25% groter en moet op die manier klaar zijn voor de toekomst. Ook in Nederland is het snellaadnetwerk aan het groeien. De eerste laadstations van Fastned zijn inmiddels kostendekkend en bij ActivLease zijn we zeer enthousiast over deze ontwikkeling. Als leaseintermediair bieden wij u een groot aantal elektrische leaseauto’s met een lage bijtelling aan.

1 miljoen elektrische auto’s

Het uitbreidingsplan voor het laadnetwerk valt samen met een ambitieuze doelstelling van de Duitse regering: het wil in 2020 een totaal van 1 miljoen elektrische personenwagens rond hebben rijden. Dat is maar liefst de helft van het aantal EV’s dat momenteel wereldwijd geregistreerd staat. Door het plaatsen van een groot aantal extra laadstations langs de Autobahn en andere locaties zal de infrastructuur in ieder geval geen bottleneck vormen, zegt CEO van EnBW Frank Mastiaux.

Laadstations met 150 kW

Het is nog niet bekend met welk type laadstation EnBW het netwerk gaat uitbreiden. Het zou kunnen gaan om CHAdeMO snelladers, deze zijn speciaal ontwikkeld voor elektrische leaseauto’s met een grote actieradius zoals de Tesla Model S en dus toekomstproof. Het Duitse energiebedrijf zegt in ieder geval laadstations te ontwikkelen met een laadcapaciteit van 150 kW.

Snellaadstations in Duitsland

Subsidie op elektrische auto’s

Nederlanders hebben de voordelen van een elektrische leaseauto met 4% bijtelling inmiddels ontdekt. We behoren wereldwijd zelfs tot de voorlopers met elektrisch rijden. Onze oosterburen hebben wel nog een duwtje in de rug nodig, want er rijden slechts 50.000 stekkerwagens op de Duitse wegen. Reden genoeg voor de regering om extra subsidies uit te delen. Met 4.000 euro korting op volledig elektrische auto’s en 3.000 euro op plug-in hybrides moeten ook Duitsers meer elektrisch gaan rijden.

ActivLease, uw elektrische leaseintermediair

De vraag naar elektrische leaseauto’s neemt exponentieel toe. Net als Duitsland investeert de Nederlandse regering veel in het verbeteren van de infrastructuur en het aanleggen van nieuwe laadstations. Elektrisch rijden betekent ook dit jaar dat u profiteert van een gunstige 4% bijtelling, en bij ActivLease kunt u al een groot aantal elektrische auto’s leasen van allerlei merken. ActivLease is uw elektrische leaseintermediair. Vraag online een leaseofferte aan en neem contact op met onze vriendelijke leaseadviseurs, zij informeren u graag over de fiscale voordelen van een emissievrije leaseauto.

Bron: Electrek

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogDuitsland krijgt 1.000 extra laadstations voor...