ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Aandeel elektrische auto's Nederland haalt wereldwijd 2e plaats

09-06-2017

Aandeel elektrische auto's Nederland haalt wereldwijd 2e plaats

Nederland heeft weer iets om trots op te zijn want wereldwijd behoort ons land tot de voorlopers met elektrisch rijden. Nederlanders leasen graag een elektrische auto en het percentage stekkerauto’s op de weg bereikte vorig jaar 6,4 procent. Dat is een sterke stijging in vergelijking met een jaar geleden. De onderzoekers van het internationaal energieagentschap, IEA, verwachten de komende jaren een exponentiële stijging van mensen die een elektrische auto leasen. ActivLease is er klaar voor, zoals u kan zien aan onze grote voorraad elektrische leaseauto’s.

Noorwegen en China kiezen voor elektrisch vervoer

Uit onderzoek van de IEA blijkt dat Noorwegen de elektrische autokampioen van de wereld is. Met een percentage van 29 procent zijn auto’s met een elektromotor overal in het land te vinden. Kijkend naar het absolute aantal verkochte elektrische auto’s, is China de grootste markt voor de auto-industrie. Maar liefst 40 procent van alle elektrische auto’s ter wereld heeft een Chinees kenteken. Zoals bekend heeft China een groot smogprobleem in de grote steden en door te investeren in elektrisch vervoer probeert het land dit op te lossen.

Auto opladen

Meer dan 2 miljoen elektrische auto’s

De IEA verwacht dat het aantal verkochte elektrische auto’s de komende jaren nog sterker zal stijgen. In 2016 werden er 2 miljoen elektrische auto’s geregistreerd. Een verdubbeling ten opzichte van 2015. Het aandeel elektrische auto’s op het totale wereldwijde wagenpark is 0,2 procent. Genoeg ruimte om te groeien. De IEA schat dat de teller in 2025 tussen de 40 en 70 miljoen belandt. Elektrisch vervoer kan een belangrijke rol spelen in het wereldwijde Klimaatakkoord maar volgens het IEA moeten er in 2040 dan 600 miljoen auto’s vervangen zijn door elektrische auto’s.

ActivLease is uw elektrische leaseintermediair

Overheden helpen mee met de elektrische omslag door fiscale voordelen aan te bieden. In Nederland kan u bijvoorbeeld een elektrische auto leasen met slechts 4 procent bijtelling. De vriendelijke leaseprofessionals van ActivLease kunnen u verder informeren over de andere financieringsvoordelen van een duurzame leaseauto. ActivLease biedt ook laadstations aan voor thuisinstallatie en u kan meteen via de website een leaseofferte aanvragen voor uw elektrische auto naar keuze.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAandeel elektrische auto's Nederland haalt were...