ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogEen rondje in de elektrische MG ZS EV. Is dit d...

Een rondje in de elektrische MG ZS EV. Is dit de nieuwe KONA killer?

08-11-2019

Een rondje in de elektrische MG ZS EV. Is dit de nieuwe KONA killer?

Bij ActivLease waren we erg benieuwd toen we kennis mochten maken met de nieuwe MG ZS EV. Dit is ten slotte de eerste auto van MG in Nederland sinds het merk in Chinese handen kwam en het is meteen de goedkoopste elektrische auto in zijn klasse. Weet de elektrische compacte SUV ons te verrassen? En kan hij het een concurrent zoals de Hyundai KONA moeilijk maken? Wij gingen een stukje rijden en maken de balans op!

Een goede eerste indruk

Op het eerste gezicht ziet de MG ZS EV er modern en sportief uit, met een opvallende laksoort, LED-koplampen en grote lichtmetalen velgen. Een goede eerste indruk dus. Eenmaal ingestapt worden we verrast door het solide aanvoelende interieur. Het dashboard is overzichtelijk en het materiaal voelt stevig aan.

Onze MG was uitgevoerd als Luxury (de meest uitgebreide uitvoering) en voorzien van een navigatiesysteem, panoramadak, achteruitrijcamera en lederen bekleding. De Hyundai KONA is over het algemeen nog iets luxer uitgerust en voorzien van een sneller werkend navigatiesysteem, maar die is dan ook zo’n 10.000 euro duurder.

Bagageruimte

Als we verder kijken valt de grote bagageruimte van de elektrische SUV op. MG heeft er een echte gezinsauto van willen maken en met 448 liter bagageruimte zijn er in elk geval genoeg spullen mee te nemen. De Hyundai KONA moet het hier doen met 332 liter.

Het rijgedrag is dik in orde

Eenmaal achter het stuur blijkt de MG ZS EV over een fijne wegligging en voldoende vermogen te beschikken. De auto trekt snel op en reageert goed op stuurbewegingen. De MG heeft een regeneratieve remfunctie die energie teruggeeft aan de accu. Om de auto af te remmen is het al voldoende om van het gaspedaal af te gaan. Met een volle accu komt u 263 kilometer ver, wat voor veel leaserijders ruim voldoende actieradius is. De Hyundai KONA heeft een bereik van 449 kilometer. Dat is een flink verschil, maar het hangt er nogmaals vanaf of u dit ook echt nodig heeft. Zo niet, dan is de MG een heel aantrekkelijk alternatief.

MG-ZS-EV-dashboard MG-ZS-EV-interieur MG-ZS-EV-kofferbak MG-ZS-EV-achterste-zitrij MG-ZS-EV-velg

U kunt de MG ZS EV nog dit jaar leasen

Met een vanafprijs van slechts 30.985 euro biedt de MG ZS EV een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Elektrisch rijden kan momenteel niet veel goedkoper en een bijkomend voordeel van van de ZS EV is de levertijd. U kunt hem namelijk nog dit jaar leasen en gebruik maken van het gunstige bijtellingstarief van 4%! Neem dus snel contact op met een van onze medewerkers voor een aantrekkelijke leaseofferte!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ferdy van der Craats
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogEen rondje in de elektrische MG ZS EV. Is dit d...