ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrisch rijden in de winter? De warmtepomp v...

Elektrisch rijden in de winter? De warmtepomp van Tesla biedt meer range

26-01-2023

Elektrisch rijden in de winter? De warmtepomp van Tesla biedt meer range

Bij koude temperaturen komt een elektrische auto minder ver. Zelfs de milde winters in Nederland kunnen ervoor zorgen dat een accupakket minder goed presteert. Maar de impact op de actieradius kan worden verminderd met een warmtepomp. Autobouwers zoals Tesla leveren tegenwoordig al hun modellen met dit energiebesparende onderdeel. In een nieuw YouTube-filmpje krijgen we een interessant kijkje achter de schermen. Want wat doet een warmtepomp nu precies?

Warmtepomp voor elektrische auto’s

De accu van een elektrische auto is gevoelig voor extreme temperaturen, net als bij een auto met diesel- of benzinemotor. Een warmtepomp zorgt ervoor dat de accu altijd de juiste temperatuur houdt zodat de prestaties en range van de auto er niet onder lijden.

Tesla is efficiënter

Volgens Tesla is hun warmtepomp beter dan die van concurrenten omdat deze efficiënter is en beter geïntegreerd is in het systeem van de auto. Een groot voordeel is dat de warmtepomp niet afhankelijk is van warmte van de aandrijving maar gewoon zelf warmte kan genereren.

In het filmpje hieronder legt Tesla in eigen woorden uit hoe een warmtepomp werkt, hoe het ontwikkelingsproces eruit ziet en waarom ze denken dat hun warmtepomp de beste is.

Elektrische auto zakelijk leasen bij ActivLease

Een elektrische auto leasen met warmtepomp is dus een flinke aanrader. De Tesla Model 3 en Model Y worden standaard geleverd met een warmtepomp, zijn flink in prijs verlaagd én nu snel leverbaar bij ActivLease! Onze adviseurs maken graag een offerte voor u en helpen bij het maken van de elektrische overstap.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrisch rijden in de winter? De warmtepomp v...