ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Elektrische auto op zonne-energie van nieuw Ned...

Elektrische auto op zonne-energie van nieuw Nederlands automerk Lightyear

08-07-2017

Elektrische auto op zonne-energie van nieuw Nederlands automerk Lightyear

Nederlandse techneuten zijn reeds jaren koplopers met het ontwikkelen van zonnepaneelauto’s. Deze voertuigen halen hun elektriciteit uit zonne-energie. Nu hebben voormalig studenten van de TU Eindhoven een nieuw automerk gestart en willen ze de markt opgaan met een consumentenauto die zonne-energie omzet in kilometers. “Lightyear” heeft een virtueel prototype van de “One” vrijgegeven middels een video. In 2018 produceren de Nederlanders de eerste Lightyear One, die circa 119.000 euro zal kosten. Nu al interesse in een elektrische auto leasen? Bekijk onze voorraad.

Dak van zonnepanelen

De TU Eindhoven wint met passende regelmaat langeafstandsritten met nieuwe zonneceltechnologie. Maar praktisch inzetbaar zijn de platte wagentjes van de universiteit niet. En daarom is het bijzonder dat het Lightyear One team meteen een familieauto wil maken. Een mix tussen een coupé en een cross-over, zo lijkt de One. Grootste verschil is het dak dat nagenoeg volledig uit zonnepanelen bestaat.

Lightyear meldt dat de vier wielen op zichzelf elektrisch worden aangedreven. De accu moet garant staan voor een actieradius tussen de 400 en 800 kilometer. Een ruime marge die ontstaat doordat een zonnecelauto verder kan rijden op een zonnige dag. Per jaar zou er in Nederland genoeg zonlicht zijn om de Lightyear One 10.000 kilometer te laten rijden met de kracht van de zon. En als de bewoners van Hawaii interesse hebben in de Nederlandse technologie, die kunnen geheid de dubbele afstand met zonne-energie halen.

Lightyear One reserveren

De Lightyear One in het promotiemateriaal is louter virtueel te bewonderen. De Nederlanders hebben het plan opgesteld om in 2018 de eerste One te produceren. U kan hem nu reserveren bij Lightyear vanaf 119.000 euro, exclusief belasting. Het geld wordt gebruikt om de verdere ontwikkeling van de Lightyear One te financieren.

Lease een elektrische auto bij ActivLease

Een elektrische auto leasen is bijzonder voordelig in 2017 door de vriendelijk lage bijtelling. ActivLease heeft een groot aanbod elektrische leaseauto’s op voorraad van verscheidene automerken. U kan online een leaseofferte aanvragen en contact opnemen met onze vriendelijke leaseprofessionals. ActivLease helpt u ook met het installeren van een laadpaal.

Bron: Autoweek

Relevante artikelen

Elektrische auto laadt 45 procent sneller met nieuwe laadstations

19-10-2018 | Het laden van een elektrische auto kan nog veel sneller, zo concludeert netbeheerd...

Lees verder

De beste verborgen Tesla features en hoe ze te vinden

19-10-2018 | Een elektrische auto van Tesla behoort tot de meest geavanceerde auto's die u kunt...

Lees verder

Getest: de Audi e-tron gaat op avontuur in de woestijn

17-10-2018 | Een elektrische auto is zeer geschikt om efficiënt en voordelig te rijden. Maar me...

Lees verder

De slimme rijtechnologie van de Kia e-Niro, zo werkt het

16-10-2018 | De Kia e-Niro is volgestopt met rijtechnologie waarmee u slimmer en zuiniger kunt...

Lees verder