ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Elektrische auto opladen in Duitsland wordt mak...

Elektrische auto opladen in Duitsland wordt makkelijker voor Nederlanders

25-11-2016

Elektrische auto opladen in Duitsland wordt makkelijker voor Nederlanders

Goed nieuws voor de elektrische autorijders die onze oosterburen bezoeken. De auto opladen in Duitsland wordt binnenkort stukken eenvoudiger, aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken. Hij sloot deze maand een deal met de bedrijven e-Violin en E-Clearing.net om de oplaaddiensten tussen Nederland en Duitsland met elkaar te laten communiceren. De elektrische auto opladen in Duitsland wordt binnenkort even makkelijk als opladen in Nederland. En met één laadpas! ActivLease is enthousiast en vind het een positieve ontwikkeling voor het uitbreiden van de elektrische automarkt.

12.000 laadpalen in Duitsland

De deal duidt op een toevoeging van 12.000 laadpalen aan het laadpalennetwerk in Duitsland. Nederlanders met een elektrische auto kunnen hier binnen niet afzienbare tijd zonder extra moeite de auto opladen. Er zijn al bedrijven waar u met een enkele laadpas kan laden bij verschillende openbare laadpalen in Europa. Maar minister Kamp heeft als doel het elektrisch opladen Europees te integreren.

Minister Kamp: 'Het is de Nederlandse inzet om in Europa te werken met één ICT-systeem voor de oplaadpalen. Dit houdt de kosten voor de e-rijder laag en het maakt uitbreiding in andere landen eenvoudig. Met deze samenwerking kunnen Nederlandse automobilisten in Duitsland bij 12.000 laadpunten terecht.’

De minister vergelijkt zijn plan met het pinnen van geld bij een concurrerende bank. Een handeling waar menig Nederlander al niet meer bij stilstaat. Een elektrische auto opladen bij een concurrent of in het buitenland, moet in de niet verre toekomst even vanzelfsprekend zijn.

Elektrisch opladen

ActivLease gelooft in elektrisch rijden

Er rijden meer dan 100.000 elektrische auto’s rond in Nederland en dit aantal groeit met rasse schreden. ActivLease gelooft sterk in een toekomst met elektrische auto’s. U kunt daarom verscheidene elektrische automodellen voor een laag leasetarief leasen. En dan profiteert u ook van maar 4% bijtelling. Wij hebben ook nog een beperkte voorraad hybrids zoals de Volkswagen Golf GTE Connected Series en de Volkswagen Passat GTE Connected Series. December is de laatste maand dat u deze hybrides op kenteken kan registeren voor 15% bijtelling! Onze voorraad elektrische leaseauto’s verandert dagelijks en wij bieden u graag een goede deal.

ActivLease biedt ook laadsystemen voor thuisladen aan. U kan hier een overzicht vinden van onze hoge kwaliteit laadsystemen. Neem contact op met onze vriendelijke medewerkers of vraag een leaseofferte aan voor uw elektrische auto.

Bron: Groene Courant

Relevante artikelen

Getest: de Audi e-tron gaat op avontuur in de woestijn

17-10-2018 | Een elektrische auto is zeer geschikt om efficiënt en voordelig te rijden. Maar me...

Lees verder

De slimme rijtechnologie van de Kia e-Niro, zo werkt het

16-10-2018 | De Kia e-Niro is volgestopt met rijtechnologie waarmee u slimmer en zuiniger kunt...

Lees verder

Tesla Model 3 getest: is de veiligste auto op de weg!

12-10-2018 | De Tesla Model 3 komt in de toekomst naar Nederland en is reeds uiterst populair o...

Lees verder

Opel aan de stekker: elektrische Corsa, Vivaro en Grandland X PHEV op komst

12-10-2018 | Opel heeft zijn productoffensief voor de komende jaren, het PACE-plan, nader toege...

Lees verder