ActivLease
085 - 90 229 29

Home>Informatie>Autolease blog>Elektrische auto verkoop enorm gegroeid in eers...

Elektrische auto verkoop enorm gegroeid in eerste kwartaal 2018

11-04-2018

Elektrische auto verkoop enorm gegroeid in eerste kwartaal 2018

De markt voor elektrische auto’s beleeft nu al een topjaar. De verkoop van voertuigen met een volledig elektrische aandrijving is in Nederland namelijk enorm gestegen. Inmiddels zijn bekende fabrikanten zoals Volkswagen, Opel en BMW bezig om hun modellenaanbod te elektrificeren en de productie uit te breiden. Gaat u in 2018 ook meedoen met het nieuwe leasen? ActivLease is uw elektrische lease intermediair. Wij hebben diverse elektrische modellen beschikbaar die u zeer voordelig kan leasen, zoals de VW e-Golf, Hyundai IONIQ en Nissan Leaf. Elektrisch rijden betekent in 2018 dat u nog profiteert van de gunstige vier procent bijtelling.

Groei van 136 procent

In het eerste kwartaal van 2018 zijn bijna 4.000 elektrische auto’s verkocht, zo blijkt uit onderzoek van autobrancheorganisatie RAI Vereniging. Dat is een geweldige groei van maar liefst 136 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen kregen nog 1.667 EV’s een Nederlands kenteken. Volledig elektrisch aangedreven auto’s zijn op dit moment al goed voor bijna drie procent van alle nieuwe auto verkopen, waarmee het aandeel in een jaar tijd is verdubbeld.

15.000 elektrische auto’s in 2018

Dankzij de sterke groei voorspelt RAI Vereniging dat dit jaar ongeveer 15.000 elektrische auto’s worden verkocht. Dat zou bijna twee keer zoveel zijn in vergelijking met 2017. De stijgende interesse is deels te verklaren omdat er meer EV’s in het middensegment beschikbaar zijn. Met name nieuw geïntroduceerde modellen zoals de indrukwekkende Volkswagen e-Golf, Nissan Leaf en Hyundai Kona Electric maken betaalbaar elektrisch rijden toegankelijk voor een grote groep leaserijders.

Renault Zoe

Elektrische auto leasen doet u bij ActivLease

De meeste Nederlanders rijden hun elektrische auto zakelijk. ActivLease ziet hierdoor logischerwijs een stijging in het aantal elektrische auto lease offertes. Een elektrische auto leasen in 2018 is zeer interessant omdat u kan profiteren van de gunstige vier procent bijtelling. Vraag voor een van onze elektrische voorraadmodellen een leaseofferte aan. Onze vriendelijke leaseprofessionals gaan graag voor u aan de slag. ActivLease is uw elektrische lease expert en helpt u bij elke stap richting de elektrische omslag.

Bron: RAI Vereniging

Relevante artikelen

Daimler koopt 20 miljard euro aan batterijcellen voor elektrische auto's

14-12-2018 | De elektrische omslag, waarbij elektrische auto's benzine- en dieselauto's op hoog...

Lees verder

Filmpje: zo voelt het om te accelereren in de Tesla Roadster

13-12-2018 | In 2020 komt de nieuwe Tesla Roadster uit. Dat is niet zomaar een elektrische spor...

Lees verder

Elektrische auto binnen een half uur opladen bij McDonald's restaurants

11-12-2018 | Nederland heeft meer elektrische auto's rondrijden dan ooit en de oplaadmogelijkhe...

Lees verder

Opel Corsa EV krijgt aantrekkelijke prijs, bestellen vanaf eerste helft 2019

10-12-2018 | Opel heeft een boekje opengedaan over de toekomstplannen van het merk en benadrukt...

Lees verder
Onze klanten beoordeelden ons met een:
9.2/10
Joost Klaver
Nikki Bousie
Maarten Oortman
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.