ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrische en hybride auto's nu populairder da...

Elektrische en hybride auto's nu populairder dan diesel in Europa

22-10-2021
Elektrische en hybride auto's nu populairder dan diesel in Europa

Elektrische auto’s en hybrides zijn de populariteitswedstrijd met diesel en benzine in Europa aan het winnen. Dit kwartaal zijn er voor het eerst meer nieuwe hybride auto’s dan dieselauto’s verkocht. Dat blijkt uit verkoopcijfers van Europese belangenorganisatie ACEA. Een positief signaal waaruit blijkt dat steeds meer mensen de transitie maken naar een elektrische auto, of op zijn minst een auto die minder C02-uitstoot produceert. Heeft u de overstap al gemaakt? Vraag een vrijblijvende offerte aan en bespaar op uw volgende leaseauto!

Hybride nu populairder dan diesel

Auto’s met benzinemotor blijven het populairst in de EU maar dat aantal neemt wel hard af. In het derde kwartaal van vorig jaar waren ze nog goed voor bijna de helft van alle Europese autoverkopen, nu is dat nog geen 40 procent. Dat heeft te maken met de snelle opmars van hybride elektrische auto’s, oftewel benzinemodellen met een elektrische hulpmotor. Die hebben nu een marktaandeel van ruim 20 procent, wat voor het eerst groter is dan dieselmodellen.

Marktaandeel elektrische auto’s verdubbeld

Ondanks de tegenvallende autoverkoop in de Europese Unie steeg het marktaandeel van plug-in hybrides (9,1%) en volledig elektrische auto’s (9,8%). Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De meeste nieuwe elektrische auto’s werden de afgelopen drie maanden geregistreerd in Duitsland. Daarna volgt Frankrijk en ook Nederland behoort tot de landen waar de meeste elektrische auto’s werden verkocht.

Autoverkoop Europese Unie Q3-2021

Dit jaar nog zakelijk elektrisch leasen met 12% bijtelling

Bij ActivLease zien we de toename in populariteit van elektrische auto’s terug in het aantal offerte aanvragen. Het aanbod aantrekkelijk geprijsde stekkermodellen is groter dan ooit, terwijl de subsidies en stimuleringen vanuit de overheid de drempel om over te stappen laag houdt. Per 1 januari 2022 stijgt echter de bijtelling van 12% naar 16%, dus een voorraadauto is uw laatste kans op de maximale bijtellingskorting. Advies nodig? Onze adviseurs helpen u graag aan een geschikte elektrische auto van de zaak!

Bron: ACEA

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische en hybride auto's nu populairder da...