ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

HomeInformatieAutolease blogHybride leasen? Dit is het verschil tussen alle...

Hybride leasen? Dit is het verschil tussen alle verschillende soorten

24-01-2020

Hybride leasen? Dit is het verschil tussen alle verschillende soorten

Autofabrikanten over de hele wereld zijn druk met het elektrificeren van modellen en dus verschijnen er naast volledig elektrische auto's ook hybrides, mild hybrides en plug-in hybrides. Deze aandrijvingen zijn erg verschillend van elkaar, terwijl dat niet altijd direct te zien is. U kunt bijvoorbeeld niet met elk hybride model volledig elektrisch rijden. In deze blog leggen we uit wat de verschillen en mogelijkheden zijn van alle soorten hybride auto's.

Waarom hybride leasen?

Alle hybride auto’s, ook wel HEV of Full Hybrid genoemd, worden aangedreven door een combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor. Dit levert een fijner en rustiger rijgedrag op, maar bovenal een lager brandstofverbruik en dus minder uitstoot. Dit komt omdat de verbrandingsmotor zoveel mogelijk wordt ontzien en ondersteunt door elektromotoren en accu’s. Hybrides zijn niet alleen schoner voor het milieu maar maken de stap naar een volledig elektrische auto ook wat kleiner.

Hoe werkt Hybride?

Bij hybride auto’s kunnen beide krachtbronnen onafhankelijk van elkaar worden ingezet. Een full hybrid auto, zoals bijvoorbeeld de Toyota Prius, hoeft u nooit op te laden. Ze zijn in staat om met de elektromotor te accelereren en rijden met snelheden tot 50 kilometer per uur. Wanneer de accu leeg raakt, wordt deze weer opgeladen door overtollig vermogen van de verbrandingsmotor of door regeneratief remmen.

Wat is mild hybride?

Bij een mild hybride auto (MHEV) wordt de elektromotor alleen gebruikt als ondersteuning van de verbrandingsmotor. De elektromotor werkt alleen tijdens het rijden en kan de auto niet zelfstandig aandrijven zoals bij een gewone hybride. Tijdens het rijden wordt remenergie opgeslagen in een kleine 48V accu. Deze kan kortstondig worden ingezet om de verbrandingsmotor te ondersteunen tijdens het accelereren. Deze combinatie zorgt ervoor dat u zuiniger kunt rijden én een meer soepele rijervaring heeft. Mild hybridetechnologie komen we steeds vaker tegen in nieuwe auto's, zoals bijvoorbeeld de Volkswagen Golf 8.

En de voordelen van plug-in hybride?

De plug-in hybride leaseauto wint snel aan populariteit. Terecht wel, want bij deze techniek krijgt u het beste van 2 werelden. Een plug-in hybride of PHEV wordt ook wel stekkerhybride genoemd omdat u hem thuis of aan een openbare laadpaal kan opladen en hij over een grotere accu beschikt dan een gewone hybride. Hierdoor is het mogelijk om ruim 50 kilometer volledig elektrisch te rijden, zoals in de Volvo XC40 Twin Engine. Dat lijkt misschien weinig, maar dit is al een stuk meer dan de gemiddelde woon- werkafstand in Nederland. Moet u verder rijden of wordt er teveel vermogen gevraagd, dan springt de verbrandingsmotor bij.

ActivLease helpt u op weg met een hybride of elektrische leaseauto

Als expert in elektrisch leasen kunnen wij u vele deels of volledig elektrische modellen aanbieden. Een plug-in hybride is bijvoorbeeld zeer geschikt als vervanging van uw oude diesel. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Populaire hybride leaseauto's zijn de Kia Niro, Hyundai Kona en Volkswagen Passat GTE. Informeer eens bij een van onze adviseurs!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogHybride leasen? Dit is het verschil tussen alle...