ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blog5 redenen waarom hybride rijden het nieuwe dies...

5 redenen waarom hybride rijden het nieuwe diesel rijden is

11-12-2019
5 redenen waarom hybride rijden het nieuwe diesel rijden is

Leaseauto’s met een plug-in hybride aandrijving doen het steeds beter en staan op het punt om dieselauto’s in te halen als het gaat om de autoverkoop. Ze vormen een mooie overgangsoptie tussen brandstof en volledig elektrisch en bieden een hoop voordelen ten opzichte van een dieselauto. ActivLease is expert in elektrisch rijden en biedt een groot aantal plug-in hybrides die u voordelig kunt leasen. Rijdt u momenteel diesel en bent u op zoek naar een nieuwe leaseauto? Dan kan het interessant zijn om over te stappen naar een PHEV en in deze blog leest u waarom.

  1. Minder brandstofkosten

Een plug-in hybride heeft naast een verbrandingsmotor ook een elektromotor aan boord. Dat maakt hem doorgaans iets zwaarder dan een gewone auto maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Vooral in Nederland, waar de afstanden relatief kort en de snelheden laag zijn, is een PHEV zuiniger om te rijden dan een dieselauto. De meeste plug-in hybrides hebben tegenwoordig genoeg energie om 30 tot wel 50 kilometer volledig elektrisch te rijden. U kunt er dus lange tijd mee rijden zonder een druppel benzine te gebruiken, met name in en rondom de stad.

  1. Lagere aanschafbelasting (bpm)

In Nederland betalen we bpm (aanschafbelasting) op nieuwe auto’s. Deze belasting is gebaseerd op de CO2-uitstoot van de auto en wordt in de prijs doorberekend. Plug-in hybrides hebben een lage emissiewaarde en dus betaalt u maar een beperkt bedrag aan bpm. Ter vergelijking: voor de BMW X3 PHEV betaalt u 2.919 euro aan bpm, bij een vergelijkbare dieselvariant is dat ruim 19.500 euro. Elektrische auto’s zijn de komende jaren zelfs volledig vrijgesteld van bpm.

  1. Toegang tot milieuzones

Dankzij de elektromotor is de CO2-uitstoot van een plug-in hybride auto lager. Dat is niet alleen beter voor het milieu maar ook relevant als u vaak in grote steden als Amsterdam en Rotterdam rijdt. Daar komen steeds meer milieuzones waar vervuilende voertuigen niet zijn toegestaan. Dit geldt nu alleen nog voor oude dieselauto’s maar zal uiteindelijk alle niet-elektrische voertuigen omvatten. U krijgt dan geen parkeervergunning of er volgt een boete als u de zone inrijdt. Met een PHEV als leaseauto blijft u ook in de toekomst welkom en kunt u buiten de stad gewoon gebruik maken van de verbrandingsmotor.

  1. Meer vermogen en range

Een ander voordeel van een stekkerhybride is dat u een auto met extra vermogen krijgt voor een relatief lage meerprijs. Het aandrijfsysteem laat de verbrandings- en elektromotor samenwerken en dat levert veel pk’s en koppel op. Vaak zijn het de allersterkste versies van een auto die u kunt leasen, zoals bij de Volvo XC40 Twin Engine en Volkswagen Passat GTE.

Volkswagen Passat GTE

U kunt trouwens zelf kiezen of u gebruik wil maken van het extra vermogen of juist zo zuinig mogelijk wil rijden. Handig als u een wat langere afstand voor de boeg heeft. Bovendien heeft u de geruststelling dat u altijd kan terugvallen op de actieradius van een verbrandingsmotor. U hoeft dus geen rekening te houden met het opladen van de accu om op uw bestemming aan te komen, waar en hoe ver dat ook is.

  1. In elke prijsklasse

Vergeleken met een aantal jaar geleden is het aanbod van plug-in hybride leaseauto’s enorm veranderd. Vrijwel ieder prominent automerk zoals Volkswagen, Mercedes-Benz, Hyundai en Peugeot biedt tegenwoordig één of meerdere stekkerhybride modellen aan. En dus is er in elk segment en prijsklasse wel iets te kiezen. Sommige leaserijders rijden graag in een luxe SUV met ruimte voor het hele gezin, anderen kiezen liever voor een degelijke, compacte auto. Alles is mogelijk!

Stap over op een plug-in hybride leaseauto bij ActivLease

Zoals u ziet heeft een plug-in hybride leaseauto meerdere voordelen en zijn ze ook het komende jaar zeer interessant voor zakelijke rijders. Zeker als tussenstap van benzineauto naar volledig elektrisch zijn ze ideaal. ActivLease levert elk merk en model dat een stekkerhybride aanbiedt en u kunt met ons contact opnemen voor een vrijblijvende leaseofferte. Wij hebben ook nog elektrische auto’s beschikbaar in 2021 waarmee u profiteert van de lage 12% bijtelling!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog5 redenen waarom hybride rijden het nieuwe dies...