ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Elektrische Fisker Ocean wil afrekenen met Tesla Model Y én plastic afval

06-01-2020

Elektrische Fisker Ocean wil afrekenen met Tesla Model Y én plastic afval

Fisker is pas net terug van weggeweest maar is niet bang om meteen hoog in te zetten. Met de Fisker Ocean presenteert het Amerikaanse automerk zijn eerste volledig elektrische SUV. Als het gaat om de prijs en actieradius een gedoodverfde concurrent voor de Tesla Model Y! Bovendien draagt de elektrische auto bij aan het verminderen van het plastic afval in de oceaan. Fisker heeft onze aandacht alvast te pakken en we bekijken de nieuwe details.

Tesla Model Y

Fisker wil met de Ocean veel klanten afpakken van Tesla. Het voertuig krijgt in Amerika een vanafprijs van 37.500 dollar en is daar vanaf begin 2022 beschikbaar. Dat is scherp geprijsd en bovendien iets goedkoper dan de Model Y (39.000 dollar). De eerste modellen komen met een 80 kWh accu en een actieradius van maximaal 480 km. Er komt ook een extra snelle versie die in amper drie seconden van 0 naar 100 km/u gaat. Indrukwekkend voor een SUV! Welke prijs en levertijd de Ocean in Nederland en de rest van Europa krijgt is nog even afwachten.

Fisker Ocean

Plastic flessen

De Fisker Ocean heeft zijn naam deels te danken aan het eco-vriendelijke karakter van de auto. Het interieur is volledig veganistisch en bevat materiaal van gerecyclede t-shirts, autobanden, visnetten en plastic flessen die uit de oceaan zijn gevist. Een mooie manier om plastic en rubber afval een tweede leven te geven. Een andere bijzondere feature is het dak van de auto. Dat bevat ingebouwde zonnepanelen die – mits de zon een beetje schijnt - energie opslaan waarmee de auto weer wat verder zou kunnen rijden.

Veel scherm, weinig knoppen

Volgens Fisker ziet het interieur van de Ocean er futuristisch en luxueus uit. We zien in ieder geval een omgeving die helemaal meegaat in de huidige trend van ‘veel scherm, weinig knoppen’. Onderstaand filmpje geeft een korte blik op de binnenkant van de auto, met een digitaal display achter het stuur en een groot aanraakscherm centraal op het dashboard net als in de Tesla Model 3 en Ford Mustang Mach-E.

Elektrische Fisker Ocean in Nederland leasen

De Fisker Ocean lijkt er dus echt te gaan komen en hoewel de specificaties nog niet definitief zijn heeft de elektrische SUV een hoop potentie. Het is nog niet bekend wanneer en met welke leaseopties de Fisker Ocean naar Nederland komt, maar ActivLease houdt het nieuws voor u in de gaten. In 2020 breiden we ons leaseaanbod uit met een groot aantal nieuwe elektrische auto’s van merken als Opel, Ford en Volkswagen. U kunt ze hier bekijken en direct een leaseofferte aanvragen!

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische Fisker Ocean wil afrekenen met Tesl...