ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogFisker gaat in de herkansing met betaalbare ele...

Fisker gaat in de herkansing met betaalbare elektrische SUV

20-03-2019
Fisker gaat in de herkansing met betaalbare elektrische SUV

Fisker gaat na lange tijd weer een poging wagen op de markt voor elektrische auto’s. De Amerikaanse autofabrikant maakte een doorstart na een paar moeilijke jaren en kondigt nu een betaalbare, volledig elektrische SUV aan. Hiermee wil men het overduidelijk gaan opnemen tegen de Tesla Model Y. Want wat Tesla kan, denkt Fisker ook te kunnen. Dat belooft wat! ActivLease is expert in elektrische auto’s en neemt de nieuwe Fisker onder de loep.

40.000 dollar

De nieuwe elektrische auto van Fisker wordt een luxe SUV die betaalbaar moet zijn voor het grote publiek. Het is daarom niet zo verrassend dat er een indicatief prijskaartje aanhangt van minder dan 40.000 dollar. Want daarmee komt de auto in dezelfde prijsrange terecht als de Tesla Model Y, zijn gedoodverfde rivaal. In de tweede helft van 2021 wil Fisker met zijn elektrische SUV de markt op gaan.

Actieradius van 480 kilometer

Fisker komt alvast met een aantal specificaties van de auto. De vierwielaangedreven SUV heeft een elektromotor op elke as en wordt geleverd met een accupakket van 80 kWh. Dat zou genoeg zijn voor een elektrische actieradius van ongeveer 480 kilometer. Vergelijkbaar dus met de Tesla Model Y, die ongeveer 500 kilometer haalt op een volle accu. Verder krijgt de auto een ruim interieur met gerecyclede materialen, een modern dashboard met head-up display en optioneel 22 inch velgen.

[UPDATE 26-07] Fisker heeft nieuwe afbeeldingen van de elektrische auto gedeeld via Twitter. Hierop krijgen we voor het eerst een duidelijk beeld te zien van de voorkant, zijkant én het dak van de SUV. Bijzonder aan het dak is dat hierop zonnepanelen zijn gevestigd.

Fisker SUV

Fisker SUV

Fisker SUV

Elektrische auto’s van Fisker

Fisker is van plan om een grote line-up van betaalbare elektrische auto’s te creëren. Deze compacte SUV is daar het eerste model van. Hij krijgt zelfs voorrang op de langverwachte Emotion, een super-de-luxe en volledig elektrische sportauto. Er komen dus spannende tijden aan voor Fisker, dat in het verleden al eens een elektrische auto uitbracht. De Karma was een plug-in hybride sportauto die bij Nederlandse leaserijders nog redelijk populair was vanwege de lage bijtelling, maar verder weinig succes bracht. Tijd voor een herkansing dus.

Fisker Karma

Elektrische SUV leasen bij ActivLease

Wie het tegen Tesla wil opnemen, moet van goeden huize komen. Fisker schept dus hoge verwachtingen met zijn elektrische SUV. De Tesla Model Y is niets minder dan indrukwekkend en u kunt hem al reserveren bij ActivLease. Ook vooraanstaande merken als Audi (Q4 e-tron), BMW (iX3) en Mercedes-Benz (EQC) hebben een volledig elektrische SUV in het verschiet. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor meer informatie of bekijk ons huidige aanbod leaseauto's met elektrische aandrijving.

Bron: Fisker

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogFisker gaat in de herkansing met betaalbare ele...