ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

Audi Q4 e-tron concept steelt de show

07-03-2019

Audi Q4 e-tron concept steelt de show

Audi trekt het doek van zijn tweede volledig elektrische SUV, de Audi Q4 e-tron concept. Vorige maand zagen we al een paar schetsen van de auto voorbijkomen, nu staat hij uitgebreid in de schijnwerpers op de Autosalon van Genève. De Q4 e-tron is de kleinere, sportieve versie van de reeds beschikbare e-tron en geeft ons een goed idee welke richting Audi op gaat met de rest van zijn elektrische modellen.

Compacte SUV

De Audi Q4 e-tron is een conceptmodel en heeft daarom nog wat extreme kantjes. Maar als we de enorme grille en velgen wegdenken, staat hier ‘gewoon’ een elektrische Audi. Hij is net als de grotere e-tron herkenbaar aan de gestroomlijnde grille en een doorlopende LED-strip aan de achterkant. Toch oogt hij door zijn smallere koplampen en hoog opgetrokken achterkant een stuk stoerder en sportiever.

Audi Q4 e-tron concept

Ook het interieur mag gezien worden. Dat is net als de e-tron voorzien van een digitaal cockpit met meerdere displays en aanraakschermen. Logischerwijs is de compacte premium SUV één van de grootste publiekstrekkers op de beursvloer in Genève. De Q4 e-tron komt eind 2020 op de markt, wat doet vermoeden dat de Duitsers al in een vergevorderd stadium zijn met de ontwikkeling.

450 km actieradius

Mede daarom kan Audi meteen alle specificaties van de Audi Q4 e-tron op tafel leggen. Het studiemodel staat op het MEB-platform van Volkswagen en heeft een totaalvermogen van 306 pk. Toch is hij sneller van zijn plek dan de e-tron, want voor een sprint van 0 naar 100 km/u zijn slechts 6,3 seconden nodig. Het afgeslankte ontwerp levert ook iets meer elektrisch rijbereik op. De batterij heeft een capaciteit van 82 kWh en dat is volgens de WLTP goed voor ruim 450 kilometer actieradius.

Elektrische auto’s van Audi

Audi is voornemens om de Q4 e-tron vanaf eind 2020 te gaan maken, gelijktijdig met de Audi e-tron GT. Voor die tijd komt nog de e-tron Sportback op de markt. En daarbij zal het niet blijven, want Audi wil tot 2025 maar liefst twaalf volledig elektrische auto’s uitbrengen. Daarmee geven de Duitsers het goede voorbeeld in de elektrische omslag en dat juicht ActivLease toe. Als leaseintermediair beschikken wij over een groot aantal elektrische auto’s die u kunt leasen met 4% bijtelling.

Bron: Audi Newsroom

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogAudi Q4 e-tron concept steelt de show