ActivLease
98% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10
085 - 90 229 29

'Elektrische opvolger Volkswagen Passat Variant komt in 2023'

18-11-2020

'Elektrische opvolger Volkswagen Passat Variant komt in 2023'

Volkswagen komt in 2023 met een volledig elektrische opvolger van de Passat Variant. Dat kondigt Ralf Brandstätter aan, de nieuwe baas van VW, in een bericht op LinkedIn. De estate wordt één van de volgende modellen in de elektrische ID-serie, met 700 km actieradius, een hoogwaardig interieur en natuurlijk veel kofferbakruimte. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om een hit te worden! In Europa zijn we namelijk gek op stationwagons als zakenauto en Volkswagen is straks één van de eerste merken met een elektrisch model dat u kan leasen in dat segment.

Aero B Shooting Brake

Volkswagen denkt al langer aan een volledig elektrische auto in het hogere segment. In de afgelopen jaren zagen we meerdere conceptauto’s voorbij komen en die vormen nu de basis voor de Aero B (een sedan) en de Aero B Shooting Brake, zoals het merk zijn eerste elektrische estate voorlopig noemt. Het superstoere design met grote velgen lijkt erg veel op dat van de ID Space Vizzion en doet natuurlijk ook denken aan andere ID-modellen zoals de ID.3 en ID.4.

De ID Space Vizzion heeft een interieur met veel binnenruimte en hightech

700 km actieradius

Volgens Brandstätter wordt de Aero B een premium gezinsauto die supersnel kan opladen en biedt hij ‘meer ruimte, meer actieradius, meer acceleratie en meer topsnelheid’. Met een volle accu zou bijvoorbeeld een actieradius van maar liefst 700 kilometer mogelijk zijn. Dat is fors meer dan de 590 kilometer van het conceptmodel, wat zou kunnen betekenen dat Volkswagen een grotere of juist efficiëntere batterij in de auto heeft gestopt.

Kofferbakruimte

Meer details over de Aero B wil de Volkswagen CEO nog niet kwijt. Maar als we nog eens kijken naar het conceptmodel ID Space Vizzion krijgen we wel een goed idee. Het interieur is minimalistisch vormgegeven en zit vol met slimme technologie zoals stemherkenning, IQ.Light koplampen en een digitale cockpit met augmented reality. In de kofferbakruimte is plek voor minimaal 586 liter bagage.

Voordelig een elektrische Volkswagen leasen kan bij ActivLease

Binnen enkele jaren zet Volkswagen dus een indrukwekkende lineup elektrische auto’s neer. Nu al kunt u bij ActivLease de aantrekkelijke Volkswagen ID.3 en de grotere Volkswagen ID.4 leasen en daar komt in 2023 een allround stationwagon bij. Ook de komende jaren blijft elektrisch rijden erg aantrekkelijk vanwege de lage bijtelling.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Elmar Slokker
Ernst-Jan Hulsker
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blog'Elektrische opvolger Volkswagen Passat Variant...