ActivLease
100% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElektrische Volkswagens krijgen volgend jaar bi...

Elektrische Volkswagens krijgen volgend jaar bidirectioneel laden

16-04-2021

Elektrische Volkswagens krijgen volgend jaar bidirectioneel laden

Volkswagen heeft aangekondigd dat ze vanaf volgend jaar alleen nog elektrische auto’s afleveren met bidirectioneel laden, oftewel de mogelijkheid om stroom op te slaan én te delen. Dit geldt voor alle auto’s gebouwd op het MEB-platform, dus ook de zeer populaire Volkswagen ID.3, nu uit voorraad leverbaar met 8% bijtelling en meer voordelen. Bidirectional charging is nog zeer zeldzaam onder elektrische auto’s, maar maakt het mogelijk om elektriciteit uit uw accupakket terug te geven aan het elektriciteitsnetwerk. Uiteraard wordt u daarvoor vergoed en als genoeg elektrische auto’s deze ondersteuning krijgen, kan het een elektriciteitsrevolutie ontketenen!

Volkswagen ID.3 populair in Nederland

Elektrische auto’s worden steeds populairder, dat merken wij bij ActivLease ook op want onze lease-aanvragen voor elektrische modellen blijven toenemen. Bekijk hier onze elektrische autovoorraad voor hoe divers het aanbod momenteel in Nederland is. Alleen al de Volkswagen ID.3 is ongelofelijk populair en komt naast de lage 8% bijtelling tijdelijk met 4.000 euro extra korting!

Stroom delen

Vanaf 2022 wordt de Volkswagen ID.3 compatibel met bidirectioneel laden, ook wel vehicle-to-grid-technologie (V2G) genoemd. Door het toenemende aantal elektrische auto’s is er steeds meer vraag naar elektriciteit. Gelukkig is iedere stekkerauto theoretisch ook een opslagplaats voor extra stroom. Bestuurders gebruiken de stroom in hun accupakket niet wanneer ze thuis zijn, dus dat kan gedeeld worden met plekken in het elektriciteitsnetwerk waar wél meer nodig is.

Zodra er genoeg bidirectionele auto’s zijn, maakt dat het elektriciteitsnetwerk veel flexibeler. De technologie geeft u tevens de vrijheid om in te stellen wanneer uw Volkswagen ID.3 z’n accupakket volledig geladen moet zijn. Bovendien wordt de geleende stroom terugbetaald, dus het levert u ook nog wat op!

Volkswagen ID.3

Nissan Leaf en Hyundai Ioniq

Momenteel is de Nissan Leaf de populairste elektrische auto die bidirectioneel kan laden en de nieuwe Hyundai Ioniq ondersteunt de technologie eveneens. Nu Volkswagen all-in gaat komen er plotseling meerdere grote elektrische auto’s zoals de ID.3 op de markt.

Volkswagen ID.3 nu leasen met 8% bijtelling

Natuurlijk is een Volkswagen ID.3 leasen in 2021 al bijzonder voordelig. ActivLease heeft modellen op voorraad met 8% bijtelling en andere financiële voordelen. Vraag onze vriendelijk medewerkers voor een vrijblijvende offerte. Voor vragen kunt u altijd terecht maar kijk ook onze video voor een uitgebreide introductie van de VW ID.3.

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElektrische Volkswagens krijgen volgend jaar bi...