ActivLease
97% van onze klanten beveelt ons aan
9.5/10

HomeInformatieAutolease blogElon Musk: 'Over 10 jaar alle nieuwe auto's zel...

Elon Musk: 'Over 10 jaar alle nieuwe auto's zelfrijdend'

24-02-2017
Elon Musk: 'Over 10 jaar alle nieuwe auto's zelfrijdend'

Elon Musk is de topman van Tesla en, samen met het automerk, uitgegroeid tot een van de industrie haar grootste thought leaders. Musk focust zich in recente jaren vooral op het autonoom rijden van de Tesla. Eerder deze maand maakte hij een bijzondere voorspelling. De nieuwe Tesla kan naar verwachting later in 2017 volledig zelf rijden, maar over 10 jaar zal iedere nieuwe auto een zelfrijdende functie hebben. Elon Musk deed deze voorspelling tijdens de World Government Summit in Dubai, eerder deze maand. ActivLease is uw leaseintermediair voor ieder Tesla model en uitvoering. Vraag online een leaseofferte aan.

Tesla substantieel veiliger

De huidige generatie Tesla auto’s kan reeds grotendeels zelfstandig rijden. De bestuurder heeft nog wel volledige controle maar kan met louter knipperlichten aangeven dat de Tesla van rijbaan moet wisselen. Elon Musk verwacht de nieuwe generatie Tesla’s later dit jaar te leveren met een volledig zelfrijdende functie. “Volledige autonomie maakt een Tesla substantieel veiliger dan een menselijke bestuurder. Zelfbesturende voertuigen zullen een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de veiligheid in het verkeer.”

Over 20 jaar pas veel zelfrijdende auto’s

Maar dit betekent nog niet dat we massaal zelfrijdende auto’s op de weg gaan zien vanaf 2017. Elon Musk praatte ook over verscheidene uitdagingen waartegen Tesla nog loopt. Ten eerste is er een capaciteitsprobleem. Er zijn volgens Musk ongeveer 2 miljard zelfrijdende auto’s nodig en de wereldwijde productiecapaciteit ligt nu op ongeveer 100 miljoen auto’s. De technologie voor autonoom rijden is al vergevorderd en zal, als het aan Musk ligt, over 10 jaar in iedere nieuwe productieauto worden meegeleverd. Het zal nog eens 10 jaar duren voordat zelfrijdende auto’s en bussen de overhand gaan nemen in het straatbeeld. Vervoersmaatschappijen zullen bovendien goed moeten nadenken of zij zelfrijdend vervoer willen verschaffen. Dit zal volgens Musk 12 tot 15 procent van de banen overbodig kunnen maken.

Tesla Motors

Tesla Model S, Model X en Model 3 bij ActivLease

Aan Business Insider vertelde Elon Musk dat alle Tesla modellen geleverd gaan worden met technologie voor autonoom rijden. De Tesla Model S, Model X en Model 3 gaan binnen niet afzienbare tijd zelfrijdend worden. U kan de Tesla Model S leasen bij ActivLease maar ook een Tesla Model X of Model 3 leaseofferte aanvragen bij ons. Onze vriendelijke medewerkers helpen u graag verder met alle vragen over een Tesla lease. Een elektrische auto leasen in 2017 levert u de vriendelijke 4% bijtelling op.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Waarom ActivLease
  • Merk onafhankelijk leasen
  • Transparant
  • Altijd een alternatief
  • Altijd de beste deal
  • Online maar toch persoonlijk
Patrick van Heijningen
Ferdy van der Craats
Fabian Heijligers
Vragen? Neem contact met ons op!
Wij helpen u graag verder.

HomeInformatieAutolease blogElon Musk: 'Over 10 jaar alle nieuwe auto's zel...